Маск изгубио 20 милијарди долара након наступа у емисији

© AFP 2023 / Britta PedersenИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2021
Пратите нас
Шеф компаније „Тесла“ Илон Маск наводно је постао сиромашнији за више од 20 милијарди долара откако се прошлог викенда појавио као гост-домаћин у емисији „Субоом увече уживо“.
Нето богатство америчког бизнисмена је опало са 166 милијарди на 145,5 милијарди долара након што су акције произвођача електричних аутомобила „Тесла“ потонуле за око 15 посто током минуле недеље, према подацима које је пратио магазин „Форбс.
Без обзира на то, Маск је и даље трећи најбогатији човек на свету, преноси Раша тудеј.
Током дебија у овој забавној емисији, ексцентрични милијардер је открио да је „прва особа са Аспергеровим синдромом која је домаћин тог шоу-програма - или у најмању руку прва која је то признала“.
Предузетник је такође говорио о најновијим дешавањима на тржишту криптовалута као што су биткоин и доџкоин, изневши шокантну оцену да је ова друга „празна прича . Маск је раније јавно промовисао тај токен, што је погурало његову цену до рекордних нивоа.
Његови коментари изнети у тој емисији снажно су уздрмали крипто-тржиште, при чему се доџкоин стропоштао за више од 30 посто у року од 24 сата. У међувремену, доџкоин је поново кренуо да расте, а ноћас је скочио за више од 40 посто на око 55 центи по коину, након новог Масковог твита и најаве платформе Коинбејз да ће уврстити тај новчић у понуду.
Након тв наступа Маск је такође најавио да „Тесла“ одустаје од прихватања биткоина ка средства плаћања за његове аутомобиле.
Последњи потези Маска су наводно збунили инвеститоре, изазивајући додатну волатилност цена „Теслиних“ акција, које су током протеклих месец дана у паду због опште распродаје деоница великих технолошких гиганата на берзи и растуће неизвесности везане за пословање овог произвођача аутомобила у Кини.
Прочитајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала