Организатори саопштили сатницу – може ли Новак да се врати из нокдауна?

© REUTERS / GUGLIELMO MANGIAPANEНовак Ђоковић током дуела са Тејлором Фрицом у Риму
Новак Ђоковић током дуела са Тејлором Фрицом у Риму - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, у суботу у 11 часова наставиће меч против Стефаноса Циципаса у четвртфиналу Мастерса у Риму, саопштили су организатори.
Киша у петак није дозволила српском и грчком тенису да заврше сусрет, те је дуел прекинут у другом сету при резултату 6:4, 2:1 за Циципаса.
Новак Ђоковић на Мастерсу у Риму - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2021
Дводневна драма и бруталан тенис – крај је када Ђоковић каже!
Меч између Новака и Стефаноса почео је у 14.30, али је после пола сата прекинут због кише. Пауза је трајала више од три сата и тенисери су се коначно појавили поново на терену око 18.30.
Утисак је да су могли и раније, пошто киша није падала више од сат времена, али организатори су чекали и испоставиће се да су погрешили. Меч је настављен, Циципас је освојио први сет и у тренутку када је требало да потврди брејк у другом периоду игре – киша је поново кренула и дуел је други пут прекинут.
До званичног саопштења чекало се око 75 минута, те је у 20.15 стигла коначна одлука – сви мечеви се одлажу и биће настављени у петак.
Касније у току вечери организатори су саопштили и сатницу на Централном терену. Први ће изаћи Ђоковић и Циципас у 11 часова, потом следе Плишкова и Мартић, а трећи меч дана одиграће Рафаел Надал и Рејли Опелка.
На Гренд стенду, другом терену по величини на Мастерсу у Риму, последњи меч четвртфинала одиграће Лоренцо Сонего и Андреј Рубљов, те ће победник тог дуела играти против Ђоковића или Циципаса у вечерњем термину.
Ово је све под претпоставком да ће време бити добро и да неће бити померања.
Новак се налази у јако тешкој ситуацији, има сет и брејк заостатка, и биће веома занимљиво да ли ће успети да се извуче и преокрене меч у своју корист. Будите уз Спутњик који ће вас из минута у минут обавештавати о ситуацији у Риму, баш као што је то случај био у петак.
Киша уништила дан у Риму – Ђоковића чека пакао у суботу!
Надал поново „преживео“ и осветио се Звереву!
Како земља у којој само 27% мушког становништва зна да плива има најбоље ватерполисте на свету?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала