Одбрана од „руске агресије“: Украјина одржала вежбе код Крима

© Фото : Security Service of UkraineПрипадник Службе безбедности Украјине
Припадник Службе безбедности Украјине - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2021
Пратите нас
Служба безбедности Украјине (СБУ) одржала је оперативно-штабску вежбу у Херсону на граници са Кримом, а учесници су увежбавали акције у случају „могуће агресије Русије“, саопштила је прес-служба СБУ.
„У координацији СБУ и представништва председника Украјине у Аутономној Републици Крим одржана је оперативно-штабска вежба“, наводи се у саопштењу.
Догађај је посвећен безбедносној ситуацији на административној граници са Кримом. Осим тога, учесници у вежби разговарали су о акцијама у случају кризних ситуација на Криму, укључујући примену санкција.
Крим се ујединио с Русијом после референдума који је одржан у марту 2014. године након државног удара у Украјини, на ком се већина становника Републике Крим и Севастопоља изјаснила за улазак у састав Русије.
Украјина сматра Крим својом територијом, али привремено окупираном, док су руске власти више пута саопштавале да су се Кримљани демократским путем и у складу са међународним правом и статутом УН изјаснили за присаједињење Русији. Председник Русије Владимир Путин рекао је да је то питање затворено.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала