Опрала тикет, остала без 26 милиона долара награде

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Уђи у базу фотографијаАмерички долари
Амерички долари - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2021
Пратите нас
Американка која је уплатила добитни тикет вредан 26 милиона долара у предграђу Лос Анђелеса није то могла да докаже и пред камера које су је снимиле због чега ће добитак бити дониран државним школама.
Како амерички медији пишу, жена (40) опрала је у машини за веш панталоне у којима остао лото тикет, те је потврда о добитку вредном 26 милиона долара била уништила, преносе амерички медији.
Добитни тикет „Супер лото плус“ продат је у радњи у Норвоку, предграду Лос Анђелеса у новембру 2020. Добитник је имао рок до 13. маја да са тикетом дође по награду, али се то није десило.
Менаџер пумпе Франк, где је тикет купљен, рекао је медијима да је видео надзор забележио куповину златне карте пред само извлачење које је било 14. новембра.
Закон каже да се добитак мора подићи у року од 180 дана.
„Њујорк пост“ додаје да чак и да су снимци то потврдили они не би били довољан доказ за исплату добитка, што је потврдила и портпаролка Државне лутрије Калифорније Кети Џонстон, наводећи да је добитнику потребан убедљив суштински доказ да је листић његов.
У случају да нема потврђеног добитника новац се дели државним школама у Калифорнији, навели су организатори у саопштењу и додали да се чека одлука надлежних којима су снимци прослеђени.
У међувремену, продавац добитног листића освојио је награду од 130.000 америчких долара, што је уобичајено правило лутрије.
Медији наводе да је изузетно ретко да се добитници Државне лутрије Калифорније не јаве, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала