Парламентарна скупштина НАТО: Нормализација односа са Русијом тренутно немогућа

© AFP 2023 / JOHN THYSНАТО симбол у Бриселу
НАТО симбол у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2021
Пратите нас
Нормализација односа између Русије и земаља-чланица НАТО-а је у тренутним околностима немогућа, Алијанса би требало да покаже своје „стратешко стрпљење“, изјавио је један од излагача у овом међународном телу Брендон Бојл.
Међутим, како је појаснио, овакав став не искључује могућност сарадње са Русијом по питањима као што су контрола над наоружањем, борба против тероризма и пандемије и климатске промене.
Говорећи о политичкој ситуацији у Русији, Бојл је рекао да је мало вероватно да ће Москва променити у скорије време своју спољну политику.
Парламентарна скупштина НАТО-а одржава се од 14. до 17. маја, а током три дана трајања у плану је да буде представљено 15 извештаја из различитих области који се тичу безбедности, а укључују такве земље као што су Русија и Кина.
Руски медији подсећају да је званична Москва у последњих неколико година у више наврата скретала пажњу светске јавности на повећану војну активност Алијансе у близини руских граница.
Штавише, Москва је много пута изражавала забринутост због повећања војног присуства НАТО-а упркос чињеници да Русија никоме не представља претњу.
О односу Запада и Русије недавно је за Спутњик у ексклузивном интервјуу говорио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров:
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала