Школа на Цетињу покренула поступак против наставнице због шетње са ђацима

Цетиње - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2021
Пратите нас
Основна школа "Ловћенски партизански одред" на Цетињу покренула је дисциплински поступак против наставнице историје Сање Вујовић.
Поступак је покренут јер је та наставница са око 20 ђака учествовала у шетњи СУБНОР-а, која је поводом Дана победе над фашизмом огранизована у Подгорици.
Испитује се, наиме, да ли су деца била употребљена у политичке сврхе с обзиром на то да су учествовали у шетњи која је била уперена против црногорске владе.
"Покренули смо поступак и чекамо комисију која ће испитати стање и чињенице и на основу става комисије донећемо коначну одлуку", рекао је за Побједу директор ове установе Вељко Ђукановић.
Цетињски лист објавио је јуче да је из Министарства просвете, науке, културе и спорта усмено затражено да се покрене поступак против наставнице, што нам је и потврдио Ђукановић.
Он каже да није био обавештен да ће ђаци учествовати у шетњи која се одвијала од споменика Светог Петра Цетињског до Скупштине у Подгорици, већ да му је само речено да ће ђаци поћи у главни град да положе венац на Споменик партизану борцу.
Био је, каже он, поносан што ће ове године њихова школа да буде представник и да полаже венац, што је привилегија.
"Био сам срећан што ће школа бити учесник да положи венац, али за шетњу, у овом делу који је окарактеристан као антивладин, не бих дозволио да иду деца, да сам знао да ће бити у том контексту", каже Ђукановић.
Наставница Вујовић јуче није желела да коментарише покретање дисциплинског поступка против ње.
Шетњи се придружило на хиљаде грађана да би премијеру Здравку Кривокапићу, како је саопштено, показали да славе антифашизам и европске вредности.
Кривокапић је, наиме, дан након конституисања новог сазива црногорског парламента, изјавио да „"више не треба да славе 9. мај, него 23. и 24. септембар, јер се десила нова победа“".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала