Словенац се не плаши претњи – УЕФА кренула у процес искључења „одметника“

© AFP 2023 / JOHN THYSЧеферин и Ањели
Чеферин и Ањели - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2021
Пратите нас
Европска кућа фудбала (УЕФА) отворила је дисциплински поступак против Барселоне, Реал Мадрида и Јувентуса из Торина, који се нису повукли из пројекта Суперлиге.
ЕСПН, најпознатији амерички спортски медиј, пише да би шпански и италијански клубови могли бити суспендовани из европских такмичења на две године, односно док не почне „нова“ Лига шампиона од стране УЕФА која је најављена од сезоне 2023/2024.
Мадридски суд се обратио Суду правде ЕУ са питањем да ли су акције УЕФА-е у складу са антимонополским правилима ЕУ, а клубови „одметници“ у саопштењу су навели да Европска кућа фудбала не сме да их казни.
„Оснивачи Суперлиге настављају да пате и свакодневно им се прети. Терају нас да напустимо и угасимо такмичење, што је неприхватљиво. Закон је на страни Суперлиге и по њему ФИФА и УЕФА не смеју да кажњавају клубове“, наводи се, поред осталог, у саопштењу.
Истрагу о стварању Суперлиге покренуо је Фудбалски савез Енглеске.
УЕФА је такође саопштила да ће сваки од 9 клубова који су учествовали у стварању Суперлиге, али су се повукли из пројекта, мора да донира 15 милиона евра као „гест добре воље“.
Поред „геста добре воље“, УЕФА је још раније изјавила да ће Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Ливерпул, Челси, Арсенал, Тотенхем, Интер, Милан и Атлетико Мадрид, клубови који су напустили Суперлигу, бити драстично санкционисани уколико опет покушају да се оглуше о УЕФА.
И најмање кршење одредби новог споразума коштаће их 50 милиона евра, а уколико се врате идеји о Суперлиги мораће да искеширају барем 100 милиона.
Сага се наставља и видећемо ко ће на крају изаћи као победник.
Да ли је у сукобу Суперлиге и УЕФА победило само мање зло у Миљановом корнеру анализирали су Горчин Стојановић и Зоран Аврамовић:
Одметници и даље прете: „Не смете да нас казните!“
Словенца су Рус и Британци подигли из пепела, а он сада – прети
Званично: Финале Лиге шампиона у Порту!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала