У Индији почела вакцинација „Спутњиком Ве“

© Sputnik / Магда Гибелли / Уђи у базу фотографијаПаковање руске вакцине против ковида "Спутњик Ве"
Паковање руске вакцине против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2021
Пратите нас
У индијском граду Хајдарабад почела је вакцинација „Спутњиком Ве“ (Sputnik V) против вируса корона, саопштила је компанија „Dr. Reddy's Laboratories Ltd.“.
„У оквиру пилот пројекта почело је увођење вакцине и прва вакцинација је током данашњег дана организована у Хајдарабаду. Даље испоруке доза се очекују у наредним месецима. Касније ће испоруке вакцине "Спутњик Ве" почети од индијских партнера-произвођача“, наводи се у саопштењу компаније.
„Ноћна мора у пандемији“: Још један опасан здравствени проблем у Индији
Цена једне дозе вакцине у Индији је нешто мања од 13 долара, на шта иде порез од пет одсто, а након почетка производње руске вакцине у Индији цена ће бити нижа, прецизира компанија.
„Dr. Reddy's Laboratories Ltd.“ ће сарађивати са заинтересваним странама у влади и приватном сектору Индије, како би обезбедила максималну покривеност вакцином „Спутњик Ве“ (Sputnik V)“ у оквиру националних напора на плану вакцинације, додају у саопштењу, истичући да тесно сарађују са шест партнера-произвођача у Индији како би испунили нормативне захтеве за обезбеђење континуираних и благовремених испорука.
Индијски генерални контролор за лекове издао је 13. априла фармацеутској компанији „Dr. Reddy's Laboratories Ltd.“ дозволу за увоз вакцине против ковида „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у Индију.
У Индији се тренутно користе три вакцине против вируса крона: индијска варијанта „оксфордске вакцине“ под називом „Ковишилд“, домаћа „Коваксин“ и руска „Спутњик Ве“ (Sputnik V).
Према подацима индијског министарства здравља, од средине јануара, када је у Индији почела вакцинација против ковида, вакцину је примило више од 179 милиона људи, што износи скоро 13 процената становништва.
Индија се налази на другом месту у свету по броју оболелих од вируса корона. Према последњим подацима Министарства здравља Индије, број оболелих од ковида је премашио 24,04 милиона.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала