Покрет за одбрану Косова усваја „Пројекат за реинтеграцију КиМ у уставни поредак Србије“

© Sputnik / Сандра ЧеринСедница Покрета за одбрану Косова и Метохије
Седница Покрета за одбрану Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2021
Пратите нас
Седница Скупштине Покрета за одбрану Косова и Метохије, на којој се расправљало о усвајању документа „Пројекат реинтеграције Косова и Метохије у уставноправни поредак Републике Србије“, одржана је у суботу у хотелу „Москва“.
Проф. др Милош Ковић, члан председништва Покрета је у уводном делу седнице представио извештај о раду током протеклих годину дана и истакао да је њихов циљ био и остао буђење јавности и показивање да Београд, Србија и српски народ нису изгубили веру, виталност и снагу коју су показивали кроз своју историју, а нарочито у протеклих неколико деценија.
„Овде смо у духу оне традиције коју су представљали људи са српских универзитета, из јавног живота, од рецимо 1912. до 1918. године, јер када су постављена питања голог опстанка државе, народа, питање територија, а то су питања о којима нема погађања, онда су се окупљали људи који можда нису директно из света политике, али су се без икаквог питања ко којој странци припада окупљали у одбрани отаџбине“, рекао је Ковић и додао да Покрет за одбрану Косова и Метохије данас броји око 4.000 чланова.
© Sputnik / Сандра ЧеринАкадемик Матија Бећковић на седници Покрета за одбрану Косова и Метохије
Академик Матија Бећковић на седници Покрета за одбрану Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Академик Матија Бећковић на седници Покрета за одбрану Косова и Метохије
Седници су присуствовали чланови председништва Покрета за одбрану Косова и Метохије - проф. др Митра Рељић, проф. др Слободан Самарџић, проф. др Богољуб Шијаковић и проф. др Часлав Копривица, бројни чланови и истакнути интелектуалци.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала