Шта све може српска војна елита: Војна полиција спрема се за Међународне војне игре /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићЈедна од препрека, коју учесници такмичења „Чувар реда“ морају савладати.
Једна од препрека, коју учесници такмичења  „Чувар реда“ морају савладати. - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2021
Пратите нас
Такмичење јединица војне полиције Војске Србије „Чувар реда“ завршено је у Краљеву проглашењем победника. Реч је о квалификационом надметању за избор екипе која ће представљати нашу државу и Војску на таквом такмичењу у оквиру Међународних војних игара, које ће, први пут ове године, крајем августа и почетком септембра бити организовано у Србији.
У конкуренцији дванаест тимова из свих састава војне полиције најбоља је била екипа Екипа број 1 Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“, друго место заузела је Екипа број 1 Трећег батаљона војне полиције, док је треће место припало Екипи Вода војне полиције Команде за обуку.
© Sputnik / Лола ЂорђевићЈедна од последњих препрека, ношење гуме чија тежина прелази 100 кг, коју учесници морају савладати пре самог уласка у циљ
Једна од последњих препрека, ношење гуме чија тежина прелази 100 кг, коју учесници морају савладати пре самог уласка у циљ - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Једна од последњих препрека, ношење гуме чија тежина прелази 100 кг, коју учесници морају савладати пре самог уласка у циљ
Заменик начелника Генералштаба и председник Организационог одбора за такмичење „Чувар реда“ генерал-потпуковник Петар Цветковић, честитајући свим учесницима, а нарочито победницима, истакао је да су припадници војне полиције на националном такмичењу показали изузетан ниво обучености и физичке припремљености, саопштило је Министарство одбране.
© Sputnik / Лола ЂорђевићТакмичење војне полиције „Чувар реда“
Такмичење војне полиције „Чувар реда“ - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Такмичење војне полиције „Чувар реда“
„Војна полиција је одувек важила за један од елитних састава Војске Србије. Резултати такмичења су то и потврдили. Све што смо до сада урадили у оквиру припрема за домаћинство међународног такмичења је улагање у будућност. Желимо да ово такмичење постане традиција и да допринесе подизању нивоа способности наших војних полицајаца, који су, без икакве сумње, у рангу са колегама из најбољих армија света“, изјавио је генерал Цветковић.
© Sputnik / Лола ЂорђевићПрипадник Одреда војне полиције „Кобре“ на такмичењу „Чувар реда“
Припадник Одреда војне полиције „Кобре“  на такмичењу „Чувар реда“ - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Припадник Одреда војне полиције „Кобре“ на такмичењу „Чувар реда“
Он је од екипе која буде изабрана да представља Србију на Међународним војним играма затражио највиши ниво посвећености током припрема.
© Sputnik / Лола ЂорђевићТакмичење војне полиције „Чувар реда“
Такмичење војне полиције „Чувар реда“ - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Такмичење војне полиције „Чувар реда“
Војници пролазе веома захтевну стазу
 „Највише државно руководство и начелник Генералштаба од вас очекују да са поносом носите заставу наше земље и да на Међународним војним играма будете наши достојни представници. Уверен сам да ћете у томе успети“, поручио је заменик начелника Генералштаба.
© Sputnik / Лола ЂорђевићТакмичење војне полиције „Чувар реда“
Такмичење војне полиције „Чувар реда“ - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Такмичење војне полиције „Чувар реда“
Од најбољих на овом такмичењу биће састављена репрезентација за Међународне војне игре
Потпуковник Дејан Миликић, члан Организационог одбора, објаснио је да је такмичење „Чувар реда“ проведено кроз четири фазе, према пропозицијама Међународних војних игара. Прве две фазе „Ситуационо гађање“ и „Гађање патроле војне полиције“ реализоване су на Војном комплексу „Жича“, док су преостале две „Стаза војног полицајца“ и „Трка хероја“ одржане на Војном комплексу „Берановац“. Реч је о свеобухватном тесту обучености, вештине, концентрације и физичке припремљености чија је последња фаза најзахтевнија.
© Sputnik / Лола ЂорђевићСавладавање препрека на такмичењу војне полиције „Чувар реда“
Савладавање препрека на такмичењу војне полиције „Чувар реда“ - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Савладавање препрека на такмичењу војне полиције „Чувар реда“
„Трка хероја“ је трка на стази дужине 12 километара са укупно 30 препрека у простору. Врло захтевна дисциплина која од екипа тражи изузетну физичку припремљеност, вештину и надасве вољу да се издржи до краја“, објашњава потпуковник Миликић.
© Sputnik / Лола ЂорђевићЕкипа батаљона за специјалне операције „Соколови“ на старту
Екипа батаљона за специјалне операције „Соколови“ на старту  - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Екипа батаљона за специјалне операције „Соколови“ на старту
На основу резултата такмичења на националном нивоу биће састављен шири списак наше репрезентације који ће се током припрема свести на шест имена оних који ће Војску Србије и нашу војну полицију представљати на такмичењу Међународних војних игара „Чувар реда“ од 29. августа до 5. септембра у Краљеву.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала