Лазаревац досањао сан дуг 102 године и послао јасну поруку /видео/

Колубара Лазаревац - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2021
Пратите нас
Фудбалери Колубаре из Лазаревца су победом над Борцем из Чачка - 3:1 (1:0) изборили пласман у Суперлигу Србије, и ништа ту не би било чудно да није први пут у историји клуба дугој чак 102 године!
Први пут откако је основана Колубара, давне, предавне 1919. године, клуб из Лазаревца ће се надметати у елитном друштву српског фудбала.
Један од „директних криваца“ за историјски успех је некадашњи тренер Партизана и Војводине Зоран Милинковић, такође Лазаревчанин. Оно што су многе генерације сањале, његова чета и он успели су да преворе у јаву. Вредело је чекати дуже од једног века, јер тренутно у граду у Шумадији траје славље због подвига.
Отац му је погинуо, а он је наставио његову мисију и показао колико газда воли клуб /видео/
Коло пре краја савладан је Борац, па су Колубара и Раднички Крагујевац и Прве лиге Србије директно изборили пласман у виши ранг. 
„Честитам свима стварно, ово је историја ови момци су заиста били сјајни током пролећа. Остварили су изванредне резултате. Захвалио бих се свима, једино ми је жао ми је што било наших навијача и публике у овом походу. Нема сумње да би стадион био крцат. Хвала заиста свима, хвала мом стручном штабу, играчима, људима из клуба, из града, нашим навијачима. Велика ствар, велики подвиг, било је у Колубари у претходних стотину годину сјајних играча и тренера, ово смо урадили због њих. Имамо у среду утакмицу са Земуном, мало да прославимо, да видимо шта ће се дешавати за Суперлигу. Чврсто сам убеђен сам да ће Колубара имати шта да пружи и у такмичењу са клубовима из Суперлиге“, поручио је вероватно тренутно најпоноснији Лазаревчанин Зоран Милинковић, тренер Колубаре.
​Подсетимо, боје Колубаре из Лазаревца својевремено су бранили асови попут: Немање Матића, Марка Грујића, Вељка Симића, Драгана Чадиковског, Дејана Швабе Ђурђевића...
И порука из Шумадије је послата, не стижу наредне сезоне да буду „топовска храна“, место за излет, већ желе да се надмећу са најбољима, па нека бољи победи.
► Напредак и Пролетер обезбедили опстанак, Рад „бројао“ до седам
► Партизан рутински победио Вождовац /видео/
► Ибрахимовић не иде на Европско првенство!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала