Руска Дума: Бриселу предложено да примени венецуеланско-белоруски сценарио на Москву

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Уђи у базу фотографијаДржавна дума Русије
Државна дума Русије - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2021
Пратите нас
Предлози попут оног који је изнео Комитет за међународне послове Европског парламента (ЕП) за фактичко мешање у предстојеће изборе за Државну думу Русије осуђени су на пропаст, изјавио је председник Одбора за међународне послове руске Думе Леонид Слуцки. Како каже, Бриселу je предложено да примени венецуеланско-белоруски сценарио на Москву.
„Данас сам са чуђењем које се претвара у огорченост прочитао вест о формирању пет принципа ЕП у погледу Русије где се доводе у сумњу резултати септембарских избора за Државну думу који још нису ни одржани. Изборна кампања није ни започела, али већ је најављена мобилизација да се њени резултати признају као лажирани“, написао је Слуцки на Телеграм-каналу.
Према његовим речима, Комитет за међународне послове ЕП „предлаже Бриселу у суштини венецуеланско-белоруски сценарио мешања у процедуре формирања органа руске законодавне власти“.
TELEGRAMMMM "{$url}"
„Али ништа од тога неће проћи, господо! Русија ће сигурно позвати независне међународне посматраче који ће имати на располагању све како би се уверили у одржавање избора по демократским стандардима, транспарентно и поштено“, тврди Слуцки.
Он је изразио уверење да ће „сви планови у погледу проглашења новог сазивања Државне думе нелегитимним претрпети разорни фијаско“.
Принципе које је ЕП предложио Слуцки је назвао „још једним русофобичним извештајем“, док га је посланик руске Думе Руслан Балбек оценио као празну причу.
„У питању је још једна политичка празна прича. Демократија им није довољна, наша независност им не одговара, а наши канали говоре погрешно. Питам се да ли су та господа икада задовољна?“, рекао је посланик.
Црвени трг у Москви - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2021
Москва: Брисел уништио целу архитектуру односа Русије и ЕУ
Додао је да ће Русија одговорити реципрочно на непризнавање руских законодавних тела.
„Не намеравамо да слушамо ничије савете како да живимо. А што се тиче људских права, боље нека причају Украјини и родбини људи који су живи изгорели у Одеси 2. маја 2014. године“, рекао је Балбек.
Раније је Комитет за међународне односе Европског парламента саставио нацрт извештаја у којем су изложени основни принципи за изградњу односа Европске уније и Русије. Принцип „подршке демократији“ предвиђа, између осталог, супротстављање „рускојезичној пропаганди“. Поред тога, руководству ЕУ се препоручује да размотри могућност непризнавања легитимитета новог састава Државне думе Русије уколико септембарски избори буду проглашени за намештене.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала