Алисон урадио што нико није 129 година /видео/

© AFP 2023 / LAURENCE GRIFFITHSСлавље фудбалера Ливерпула након поготка Алисона
Славље фудбалера Ливерпула након поготка Алисона - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2021
Пратите нас
Алисон Бекер, голман Ливерпула, поготком у петом минуту надокнаде времена на утакмици против Вест Бромвич Албиона уписао се црвеним словима у историју славног клуба, али и Премијер лиге.
Тридесетшесто коло енглеске фудбалске лиге између Вест Бромвич Албиона и Ливерпула остаће упамћено по несвакидашњем слављу.
Гости из Ливерпула ишли су на победу како би две утакмице пре краја првенства задржали шансу да замене Челси на четвртом месту Премијер лиге које води у Лигу шампиона.
Егал до ког су довели Хал Робсон-Кану у 15, односно Мохамед Салах у 33. минуту утакмице притискао је изабранике Јиргена Клопа остављајући им мало наде да ће се домоћи најелитнијег европског такмичења.
Ипак, у 95. минуту храбро срце Бразилског голмана било је нерешива енигма за одбрану домаће екипе.
Алисон је у последњим тренуцима утакмице истрчао у казнени простор Албиона, те на асистенцију Александер-Арнолда главом погодио даљи угао гола ривала.
Овај погодак поред тога што је први гол голмана Ливерпула у његовој историји дугој 129 година, истовремено и је и први пут да је чувар мреже једног премијерлигашког клуба затресао мрежу ривала ударцем главом.
Победа „црвених“ у Вест Бромвичу оставила их је на петом месту енглеске лиге са бодом заостатка за четом Томаса Тухела, а до краја такмичења гостоваће Бернлију 19. маја и дочекати Кристал Палас четири дана касније.
Са друге стране, Челси дочекује Лестер Сити 18. маја, а 23. гостује Астон Вили.
Ноћна мора Николићеве Локомотиве – и велико славље ривала из Москве /фото/
Отац му је погинуо, а он је наставио његову мисију и показао колико газда воли клуб /видео/
Човек који је стварао богове /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала