Ђоковић: Колико пута још морам то да поновим?

© AP Photo / Gregorio BorgiaНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2021
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић се изнервирао током прес-конференције након пораза у финалу Рима од Рафаела Надала.
Надал је савладао Ђоковића са 2-1 у сетовима и по десети пут у каријери подигао трофеј у Риму.
Новак се после меча публици обратио на италијанском, а у једном тренутку се нашалио на рачун питања о „наредној генерацији“, односно томе када ће млађи тенисери скинути њега, Рафу и Роџера Федерера са трона.
„Очигледно је да смо Рафа, Роџер и ја поново измислили 'наредну генерацију'. Ми смо 'наредна генерација'“, нашалио се Ђоковић.
​После доделе трофеја он се запутио ка прес-конференцији где су уследила питања новинара, а једно од њих односило се на претходну шалу, па је Новак упитан да ли су му досадила питања о 'наредној генерацији'.
„Да. Због тога сам и рекао то што сам рекао. Мислим, причао сам о томе хиљаду пута. Не знам колико још пута морам то да поновим“, објаснио је Новак.
Разлог Новакове фрустрације је тај што одређени део медија константно покушава да наметне наратив о томе да „велика тројка“ пада пред „наредном генерацијом“.
​То се, ипак, још није десило, пошто су највеће титуле и даље мање-више резервисане за Новака, Рафу и Роџера.
„'Наредна генерација' је ту, долази, шта год... Ми смо и даље ту, освајамо највеће турнире и гренд слемове. Не знам шта да вам кажем сем тога“, додаје најбољи тенисер планете.
Ђоковић држи трофеј за пораженог у финалу Мастерса у Риму - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2021
Ђоковић објаснио зашто је изгубио
Новаку ово није први пут да са јасном намером одговара на питање ове врсте, пошто су му новинари досађивали са истим и пред финале Аустралијан опена са Данилом Медведевим.
„О свему томе можемо да причамо цео дан, али, уз поштовање према свима, они морају још много да раде. Сигурно нећу да им поклоним победу. Натераћу их да се разбију од посла“, рекао је тада Ђоковић, па изашао на терен и разбио руског тенисера.
Његов став се уопште није променио у Риму, штавише.
„Нисам фокусиран на то, иако људи то воле, о томе се прича. 'Наредна генерација' је већ у најбољи пет, десет на свету. То није ништа ново. Али, ми смо и даље ту“, подвукао је Ђоковић.
Надал: Новаче, била ми је част /видео/
Новак и Рафа гледали како пољска машина пише историју у Риму!
Надал побеснео: Невероватно, то ће нас на крају убити! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала