Ердоган разговарао са папом и затражио подршку за санкције против Израела

© Sputnik / Лола ЂорђевићРеџеп Тајип Ердоган
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2021
Пратите нас
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган затражио је од папе Фрање да подржи санкције против Израела, рекавши да ће Палестинци бити и даље масакрирани све док међународна заједница не казни Израел.
 
"Уколико међународна заједница не казни санкцијама Израел који чини злочин против човечности, Палестинци ће и даље бити масакрирани", рекао је Ердоган, а пренео АФП.
Ердоган већ неколико дана води разговоре са страним лидерима и великодостојницима у настојањима да се заустави велика израелска офанзива на појас Газе.
Од 10. маја је убијено 197 Палестинаца, укључујући најмање 58 деце, а више од 1.200 особа је рањено. На израелској страни је убијено 10 особа, укључујући једно дете, а 294 особе су рањене у ракетирањима из правца Газе.
Како је саопштило турско председништво, Ердоган је рекао да "израелски окупатор, који блокира приступ џамији ал-Акса и цркви Светог гроба (у источном Јерусалиму), убија недужне цивиле на палестинској земљи".
"Ово варварство такође угрожава регионалну безбедност", указао је он, преноси Б92.
Папа је у недељу упозорио на "спиралу смрти и уништења" у сукобима на Блиском истоку, оцењујући да су губици невиних живота "ужасни и неприхватљиви".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала