Хаосу се не назире крај: Пресушиле пумпе у Америци, још нема горива свуда

Пратите нас
У појединим савезним америчким државама и даље нема горива на пумпама иако је највећи нафтовод у земљи “Колонијал пајплан” у потпуности обновио капацитете дистрибуције након сајбернапада на ту компанију.
Несташица горива која је услед сајбер напада погодила потрошаче на источној обали САД полако јењава али чак и уз побољшање снадбевања најмање трећина бензинских пумпи била је без горива у америчким државама Мериленд, Вирџинија и Џорџија, објавила је компанија “Гас бади”, која се, између осталог бави праћењем стања на тржишту горива, известила је агенција Ројтерс.
У Вашингтону је чак 70 одсто бензински пумпи било без горива, показали су подаци компаније "Гас бади".
Укупан број пумпи на којима у недељу није било горива износио је 12.870, што је мање од 13.450 колико их је било у суботу – и 16.000, колико је износила максимална бројка, током кризе у снадбевању, изјавио је представник “Гас бадија” Патрик де Хан. 
Америка данас – као Србија деведесетих: Сваког дана све нови и нови удари по економији
"Колонијал пајплајн" је у суботу саопштио да системи те компаније функционишу нормално, док у недељу нису били доступни за коментар, навео је Ројтерс.
ериод нормализације дистрибуције обележила је масовна потражња за горивом грађана, чији су узроци у америчкој јавности тумачени паничном реакцијом грађана, као и пораст цена.
Потражња за горивом у суботу је опала за скоро 15 одсто у односу на период пре недељу дана, подаци су “Гас бадија”, што је коинцидирало са прекидом настојања грађана да праве залихе.
Истовремено, током последњих недељу дана просечна цена бензина на националном нивоу порасла је за више од три долара – највише од октобра 2014, објавила је америчка Аутомобилска асоцијација.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала