Песков: Кијев многе антируске одлуке доноси под утицајем „чврсте руке“

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2021
Пратите нас
Многе антируске одлуке Кијева се доносе под утицајем „чврсте руке“ многих држава, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Нажалост, у Украјини се запажа одрежени дефицит суверенитета. И тај дефицит суверенитета се надокнађује помоћу оних, који понекад Украјину усмеравају тврдом руком. И све чешће усмеравају Украјину у смеру мржње према Русији, ја бих то тако рекао. И зато све што Украјина ради, све одлуке које се примењују, а све одлуке се доносе под утицајем те исте чврсте руке, носе антируски карактер“, изјавио је Песков.
На питање новинара да ли постоји могућност размене украјинског опозиционара Виктора Медведчука, који се налази у кућном притвору у Кијеву, под оптужбом за сарадњу са Русијом, на осуђене Украјинце у Русији, Песков је одговорио: "Не разумем зашто се предлаже размена за украјинске политичаре. Питање је, да ли украјински политичар сам жели да га неко размени на некога? На кога они предлажу да се врши замена?".
Он је назвао ову идеју нејасном и додао, да је Кремљ озбиљно не разматра.
Председник Русије Владимир Путин је 14. маја, отварајући оперативни састанак са члановима Савета безбедности, изјавио да се труде да Кијев полако, али сигурно претворе у антипод Русији.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала