Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Обезбеђена још једна виза за Токио!

© AFP 2023 / CHRIS CODUTOСрпски пливач Андреј Барна
Српски пливач Андреј Барна - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2021
Пратите нас
Српски пливач Андреј Барна пласирао се у полуфинале Европског првенства које се одржава у Будимпешти у дисциплини 100 слободно.
Барна је у квалификацијама остварио четврто време и са резултатом 48,17 изборио „А“ олимпијску норму, чиме је постао пети српски пливач који ће учествовати на Играма у Токију.
Млади Суботичанин имао је изванредну трку о чему сведочи и податак да су му недостајале само две стотинке да обори државни рекорд, који је поставио Милорад Чавић у Пекингу 2008. године.
За разлику од Барне, Велимир Стјепановић није успео да се пласира у полуфинале. Вишеструки шампион Европе остварио је резултат 49,05 и полуфинале му је измакло за само три стотинке.
У квалификацијама су учествовала још двојица српских пливача – Никола Ацин и Урош Николић. Ацин је са временом 49,75 завршио на 46. месту, док је Николић са 49,93 био 52.
Полуфинале је на програму у уторак од 18 часова.
Савић за Спутњик открио план припрема за Олимпијске игре /видео/
Како земља у којој само 27% мушког становништва зна да плива има најбоље ватерполисте на свету?
Никола Грбић за Спутњик: Ово је чудо!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала