Блинкен: Вашингтон ће одговорити на „непромишљене“ кораке Русије према САД

© REUTERS / POOLАмерички државни секретар Ентони Блинкен
Амерички државни секретар Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2021
Пратите нас
Вашингтон је спреман да одговори на „непромишљене или агресивне“ кораке Русије против интереса Сједињених Америчких Држава и њихових партнера, изјавио је амерички државни секретар Ентони Блинкен на конференцији за новинаре у Рејкјавику.
„Јасно стављамо до знања да ћемо одговорити, уколико Русија одлучи да предузме непромишљена или агресивна дејства против наших интереса, интереса наших савезника и партнера“, рекао је он.
Амерички државни секретар истакао је да ће одговор уследити не ради тога да се покрене сукоб, већ зато што „такви изазови не смеју проћи некажњено“.
Говорећи о састанку америчког и руског председника, Блинкен је рекао да САД очекују да ће он бити одржан за неколико недеља.  
Западни политичари периодично дају изјаве о „руској претњи“. Председник Русије Владимир Путин раније је изјавио да Русија не намерава никога да напада. Према његовим речима, руска претња је „измишљотина оних који желе да профитирају на својој улози претходнице у борби против Русије, како би за то добили неке бонусе и повластице“.
Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је раније да се нада да ће се састати са председником Русије Владимиром Путином у оквиру свог путовања у Европу у јуну.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала