Бурно у Скупштини Црне Горе, посланица извређала колеге: “Издајници, не лајте!”

© Sputnik / Небојша ПоповићСкупштина Црне Горе
Скупштина Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2021
Пратите нас
Бурна расправа између посланице Социјалдемократске партије СДП Драгиње Вуксановић-Станковић и посланика Праве Црне Горе Марка Милачића обиљежила је данашњу расправу у Скупштини Црне Горе.
Милачић је рекао да је ова генерација, уз велику подршку Српске православне цркве у духовном смислу донијела слободу, "колико год се то неком не свиђало".
“Митрополит Амфилохије је донио слободу, то је чињеница која је неспорна. Треба да смо поносни на СПЦ и на ово што смо добили.”, казао је Милачић.
Вуксановић-Станковић је реаговала на излагање Милачића, обраћајући се потпредсједнику Скупштине Страхињи Булајићу.
“Нећемо дозволити на овом мјесту да се фалсификује историја Црне Горе и да се вријеђа идентитет државе и држава. Ви сте били дужни кад је Милачић кренуо да фалсификује историју Црне Горе да реагујете. Црногорска православна црква је постојала до 1921. док је декретом није укинуо Александар Карађорђевић. Одлукама срамне подгоричке скупштине окупирана је црногорска држава. СПЦ није ни постојала кад је постојала ЦПЦ, зашто га нисте прекинули.”, упитала је Вуксановић-Станковић Булајића.
Булајић је реаговао на наводе посланице СДП-а, истичући да она вријеђа и да се не држи процедуре.
“Јесте, јер се фалсификује црногорска историја. Ја не вријеђам никога. Никоме нећемо дозволити да фалсификује историју Црне Горе. Нећемо дозволити да се ниподаштава држава Црна Гора. Нећу дозволити никоме да ми вријеђа државу и идентитет.” поручила је Вуксановић-Станковић.
Са мјеста је добацивао посланик Владимир Добричанин, на шта му је Вуксановић-Станковић одговорила:"Зашто ми добацујете, издајници!".
Милачић је реаговао ријечима да Вуксановић-Станковић својим излагањем вријеђа сопствену мајку.
“Кога ја вријеђам? Мене је моја мајка која је православна Српкиња учила да је ово моја држава и да говорим црногорским језиком. Не дерите се на мене, не лајте! Срам вас било,” поручила је Вуксановић-Станковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала