Каталонска пропаст /видео/

Пратите нас
Фудбалери Барселоне после 36. кола почели су да се опраштају од борбе за титулу првака Шпаније, а у 37, поразом од Селте, изгубили су и математичке шансе за трофеј у Ла Лиги.
Каталонски гигант имао је све у својим рукама. Четири кола пре краја екипа Роналда Кумана на домаћем терену дочекала је мадридски Атлетико, првопласирану екипу шампионата, и евентуалном победу избила би на чело табеле. Ипак, уследио је реми без голова, а онда и двобој са слабашним Левантеом у Валенсији.
​Против Левентеа кренуло је све да се одвија по плану и програму, онако како су желели Лео Меси и другови, два гола у распону од девет минута, од 25. до 34. била су наговештај рутинског тријумфа Барсе.
Поменутим резултатом отишло се на полувреме, а онда се десило право чудо! Леванте који је закуцан на средини табеле, нити може да испадне, нити може да се бори за Европу, са два експресна гола Мелера и Моралеса у 57. и 59. минуту је шокирао Каталонце.
Зачас је на семафору био исписан резултат 2:2. Барселона се није предавала, већ је преко Усмана Дембелеа у 64. минуту стигла до новог вођства, који јој је гарантовао да ће преноћити на првом месту Ла лиге. 
Тренер Роналд Куман, као и сви којима је Барса у срцу, очекивали су да ће њихов тим одржати до краја утакмице тешко стечену предност, али се то није догодило. Нови шок уследио је у 83. минуту када је Серхио Леон матирао Тер Штегена за коначних, уједно и шокантних 3:3.
Барселона је у Валенсији узела само бод и већ тада је могло да се наслути да ће им бити веома тешко да у последња два кола преокрену ствари у своју корист.
Каталонци су чекали кикс Атлетико Мадрид против Реал Сосиједад, као и неуспех Реала на гостовању у Гранади.
То се, наравно, није десило, те су два кола пре краја Атлетико и Реал имали четири, односно два бода предности.
Екипа с Камп Ноуа након ових утакмица опростила се од титуле, што се и видело у последњем, 37. колу, у ком је на свом терену доживела нови шамар.
Селта из Вига нанела је Месију и другарима седми пораз у сезони, укупно други у последњих пет утакмица и званично другу годину заредом Барселона неће бити шампион.
Ако се погледа целокупна сезона, не рачунајући последњих неколико утакмица у којима је Барса изгубила титулу, каталонски гигант није ни заслужио да на крају такмичарске године подигне трофеј.
Од старта сезоне атмосфера у клубу била је јако лоша због односа Лионела Месија и тадашњег председника Хосе Марија Бартомеуа. Аргентинац је желео да оде, челници му то нису допустили све док има уговор и створена је катастрофална атмосфера.
У августу је за тренера постављен Роналд Куман и, руку на срце, искусни Холанђанин није могао много да промени. Дат му је „врућ кромпир“ и утисак је да је извукао максимум из ове сезоне.
На почетку се видело да ће ово бити мучна сезона за Каталонце, порази од Хетафеа, Реала, Атлетика и Кадиса, указивали су на то, али како се ближио крај мандата Бартомеуу и како је било јасно да више неће бити председник клуба, тако је и Барса кренула да игра боље.
У једном делу сезоне утисак је био да ће, упркос великим проблемима, ипак успети да дође до трофеја, међутим, уследила је катастрофална завршница, пораз од Гранаде и Селте, као и ремији са Левантеом и Атлетиком, те је титула изгубљена.
Standings provided by SofaScore LiveScore
► Роналдов дрес продат – 1,3 милиона за помоћ осмомесечном Гаврилу
► Италијани пишу: Михајловић близу договора с Јувентусом
► Пенал који је „запалио“ Шпанију, а Хрват је у центру пажње /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала