Кијев тражи од НАТО: Повећајте присуство у Црном мору

© Фото : Press service of the President of Ukraine / Уђи у базу фотографијаВојници НАТО-а на паради у част Дана независности у Кијеву
Војници НАТО-а на паради у част Дана независности у Кијеву  - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2021
Пратите нас
Командант Оружаних снага Украјине, генерал-пуковник Руслан Хомчак, тражио је од НАТО да појача присуство црноморском региону.
Хомчак је боравио у седишту Алијансе у Бриселу где је имао низ састанака са званичницима савеза.
Између осталих, разговарао је са командантом здружених снага НАТО у Европи Тодом Волтерсом о „актуелним питањима међународне и регионалне безбедности, као и о ситуацији у Донбасу“.
Заједничке вежбе украјинске морнарице и бродова НАТО на Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2021
И да жели – не може: Шта би урадио НАТО у случају рата Русије и Украјине
„Током састанака разговарало се о јачању војног дијалога између војске Украјине и снага земаља-чланица НАТО, као и о актуелним питањима војне сарадње. Конкретно, било је речи о повећању присуства поморских и ваздушних снага савезника у Црном мору“, наводи се у саопштењу прес службе Генералштаба украјинске војске.
Како се додаје, један од важних праваца сарадње биће и повећање обима и броја заједничких мултинационалних војних вежби на територији Украјине.
„Како би се интензивирала та корисна пракса позвали смо наше стране партнере да учествују у стратешких вежбама ’Здружени напори 2021’ у септембру “, наводи се у саопштењу.
Подсетимо, руски министар одбране Сергеј Шојгу је недавно указао да Кијев настоји да дестабилизује ситуацију у Донбасу, док Америка и НАТО настављају са провокативним активностима око Црног мора. Као одговор на све ове активности Русија јача борбени потенцијал снага Јужног војног округа, истакао је он.
Прочитајте још:
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала