Нови амбасадор БиХ предао акредитиве председнику Путину

© Фото : Спутњику уступио Жељко СамарџијаАмбасадор Босне и Херцеговине у Русији Жељко Самарџија
Амбасадор Босне и Херцеговине у Русији Жељко Самарџија - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2021
Пратите нас
Жељко Самарџија, амбасадор Босне и Херцеговине у Русији, предао је данас у Кремљу акредитивно писмо председнику Руске Федерације Владимиру Путину и тиме званично ступио на дужност.
Путин је том приликом нагласио да се важно место у руској политици на Балкану даје развоју односа са Босном и Херцеговином и истакао је да се Русија залаже за стриктно поштовање дејтонских принципа, поштујући суверенитет и територијални интегритет БиХ.
„Циљ нам је да активно допринесемо даљем јачању билатералних односа контаката у трговинској, економској, културној и хуманитарној сфери. Као држава-гарант мировног споразума закљученог пре 25 година, Русија се залаже за стриктно поштовање дејтонских принципа, поштујући суверенитет и територијални интегритет ваше земље“, рекао је Путин обраћајући се новом амбасадору.
Према речима председника, ово је неопходан услов за изградњу модерне и демократске Босне и Херцеговине.
© Фото : Спутњику уступио Жељко Самарџија Амбасадор Босне и Херцеговине у Русији Жељко Самарџија
 Амбасадор Босне и Херцеговине у Русији Жељко Самарџија - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Амбасадор Босне и Херцеговине у Русији Жељко Самарџија
Председник Русије примио је данас акредитивна писма 23 амбасадора у Москви и нагласио је да амбасадори у својим активностима могу у потпуности рачунати на помоћ руских власти, њених министарства, ресора и друштвених организација, као и на благонаклон став и искрен интерес за спровођење заједничких пројеката и иницијатива од стране пословних и политичких кругова.
Путин је такође нагласио да је Русија отворена за обострано корисно партнерство и да је спремна да ради са свим државама без изузетка на принципима једнакости и уважавања међусобних интереса, немешања у унутрашње ствари.
Путин је навео да је епидемиолошка ситуација и даље тешка, те да се због тога догађај у Кремљу одржава уз одређена протоколарна ограничења и промене.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала