Вучић: Оно што се данас десило у Прагу ући ће у историјске уџбенике

© AP Photo / Vondrous RomanАлександар Вучић и Милош Земан
Александар Вучић и Милош Земан - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2021
Пратите нас
"Оно што се данас десило у Прагу ући ће у историјске уџбенике",  рекао је председник Србије Александар Вучић говорећи о важности извињења председника Чешке Милоша Земана за бомбардовање Југославије 1999. године.
Посета је важна за Србију, напомиње Вучић, и због тога што разговора о важним пројектима.
"Ми имамо суфицит у трговини са Чешком. Компаније које су највећи извозници у Чешку су оне које смо у Србију довели ми. Веома сам срећан и поносан због тога", нагласио је председник Србије.
На питање шта ће његове посете Бриселу и Прагу донети нашој земљи, Вучић каже да су у питању веома значајне ствари, како у политичком тако и у економском смислу.
"Словенија, Хрватска, Албанија, Косово, двојица из БиХ, Северна Македонија, Црна Гора, сви њихови представници су признали Косово или би га признали да могу. У документу нема ничега против интереса Срба, у томе смо успели својим трудим и радом. Успели смо и у Бриселу да добијемо гарантије за наставак Кфоровог присуства на Косову и Метохији. Можете да замислите какав би хаос избио да се Кфор повуче",  рекао је Вучић.
Упитан да прокоментарише наводе да је "признао Косово", председник Србије каже да годинама слуша те приче које нису истините.
"Ја девет година слушам те приче. Али оставите и то што они говоре и оно што ја причам, хајде да видимо дела. Сетимо се у чије време је Црна Гора отишла од СР Југославије и када је Косово прогласило независност, као и када је био погром на Косову? Ми смо једном паметном и одговорном политиком штитили наше интересе. Наша политика се није сводила на трчање почасних и извињавајућих кругова у региону. Више нисмо могли да похватамо коме се све извињавамо. Данас смо дочекали да се нама неко извини због бомбардовања",  нагласио је Вучић.
Прочитајте још:
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала