„Луди“ тенисер отворио душу: „Нисам могао да устанем из кревета“

© AFP 2023 / GABRIEL BOUYSБеноа Пер на турниру у Мадриду
Беноа Пер на турниру у Мадриду - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2021
Пратите нас
Беноа Пер, француски тенисер, изјавио је да су га навијачи на трбинама стадиона у Мадриду навели да „поново заволи тенис“ након недеља контроверзних коментара и недоличног понашања.
Пер је намерно губио мечеве пре него што је то и отворено признао, рекавши да му је једини приоритет пораз у првом колу турнира како би се „извукао“ из карантинског мехура.
Такво понашање осудили су многи из света „белог спорта“, а казна је уследила од Тениског савеза Француске који му је забранио учешће на Олимпијским играма у Токију.
Доминик Тим - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2021
Тим брутално искрен према контроверзном Французу
Међутим, на Мастерсу у Мадриду контроверзни тенисер се појавио у другачијем издању, победио је Николоза Басилашвилија са 2:0 у сетовима чиме је окончао низ од седам, углавном намерно изгубљених мечева.
Ипак, у другом колу Мадрида, Стефанос Циципас је био тврд орах за Француза, те је Пер „ненамерно“ поражен у шпанској престоници.
„Прошло је много времена откад нисам крочио на терен са људима који ме подржавају са трибина“, рекао је Пер.
„Играње пред празним стадионима није нешто што ми се допада. Тако да боравак у Мадриду у атмосфери Дејвис купа са људима из Француске који ме бодре од старта до краја, то је нешто што чини да се осећам добро , и што ме је навело да поново заволим тенис. То је разлог због ког играм и што греје моје срце“, додао је он.
Пер је навео и да се не такмичи само због себе, већ да игра и за људе који су у публици и који га подржавају. Како је рекао, препознајући ту подршку није смео да пропусти прилику у Мадриду.
„Није било лако, морао сам да уђем себи у главу“, искрен је био Француз.
Тридесетпети тенисер света био је предмет многих критика због његовог става у последње време, а многи су сматрали да он својим испадима не поштује тенис.
Међутим, он тврди да је ствар била далеко дубља.
„Оно што се догађало последњих неколико недеља није било повезано са нивоом тениса. То ми је било у глави“, рекао је Беноа.
„На дан мечева осећао сам као да не могу да устанем из кревета. Али, данас сам се пробудио без притиска. Био сам добро расположен, смејао сам се, ноге су ми се добро кретале“, позитиван је био Пер и додао да су то били знаци који су му показали да је сад „све у реду“.
Жестока казна због „псовања, пљувања“ и – ломљења рекета /видео/
„Аустралијан опен је ђубре и срамота, игра се само због новца“
Све се распада, а Францускиња би — казне?!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала