Бриљантни Тејтум уништио Визардсе! /видео/

© AP Photo / Charles KrupaАмерички кошаркаши Расел Вестбрук и Џејсон Тејтум
Амерички кошаркаши Расел Вестбрук и Џејсон Тејтум  - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2021
Пратите нас
Кошаркаши Бостон Селтикса победом над Вашингтон Визардсима 118:100 осигурали су седмо место на Источној конференцији, док је Индијана тријумфом над Шарлотом задржала шансу за осму позицију.
У плеј-ин утакмицама на Истоку виђена су блага изненађења, пошто су Вашингтон и Шарлот по многима били фаворита да тријумфују у елиминационим мечевима.
Ипак, десило се супротно. Селтикси, упркос повреди Џејлена Брауна, успели су да преокрену резултат у другом полувремену добивши овај период игре 66:46, а бриљантан је био Џејсон Тејтум.
Талентовани кошаркаш Бостона на терену је провео 41 минут и утакмицу је завршио са 50 поена, осам скокова, четири асистенције, једном украденом лоптом и две блокаде.
Тејтум је из игре шутирао 14/32 (43,8%), за три поена 5/12, а са линије за слободна бацања перфектних 17/17. Mлади крилни кошаркаш имао је свега две изгубљене, те је апсолутно најзаслужнији за тријумф.
Тејтум је још једном показао да најбољи када је најпотребније и Бостон ће у првој рунди плеј-офа играти против Бруклин Нетса који су сезону завршили као другопласирана екипа Истока.
Њега ја пратио Кемба Вокер са 29 поена, док је Тристан Томпсон имао 12 и 12 скокова.
У пораженом тиму подбацили су Расел Вестбрук (20 поена, 6/18) и Бредли Бил (22 поена, 10/25), као и Давис Бертанс који је шутирао 0/7 за три поена.
Овде није крај за Визардсе пошто ће имати још једну шансу за осмо место. Екипа Скотија Брукса за последње место које води у плеј-оф играће против Индијане која је понизила Шарлот.
Пејсерси, ослабљени неиграњем Леверта, Тарнера, Ворена и Лемба, одиграли су сјајну партију и ни у једном тренутку није се постављало питање победника.
Прву четвртину добили су 40:24, другу 29:21, те је на полувремену било већ великих +24 – 69:45. До краја су одржавали предност и заслужено су дошли до шансе да се боре за осмо место.
Хорнетси су поразом завршили сезону и наредне ће покушати да поправе утисак.
Најефикаснији у победничком тиму био је Брисет са 23 поена, Мекдермот је постигао 21, Меконел 17, а Сабонис је имао 14, 21 скока и девет асистенција. Код Шарлота бољи од осталих био је Мајлс Бриџис са 23 поена.
Утакмица између Вашингтона и Индијане игра се у ноћи између четвртка и петка у 02.00, док су ноћ пре тога на програму плеј-ин мечеви Западне конференције.
Прво ће на терен Мемфис и Сан Антонио, а потом нас чека спектакл између Лејкерса и Вориорса.

НБА, резултати:

Индијана – Шарлот 144:117
Бостон – Вашингтон 118:100
Боби се сетио НАТО агресије: Сви смо спавали у истој соби... /видео/
Нуркић открио у каквим је односима са Јокићем /видео/
Легенда одала признање човеку који је Србима срушио снове /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала