Брисел Наришкину: Залажемо се за то да према свим вакцинама постоји исти приступ

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗграда Европске комисије у Бриселу
Зграда Европске комисије у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2021
Пратите нас
У Европској комисији инсистирају на томе да се према свим вакцинама које треба да буду одобрене, укључујући „Спутњик Ве“ (Sputnik V), примењује јединствен научни приступ, рекао је представник ЕК Стефан де Керсмакер.
„Ми у Европској комисији увек смо инсистирали на важности научног приступа у оцени вакцине која чека регистрацију. Такав приступ се примењује према свим таквим вакцинама подједнако“, рекао је Керсмакер, поводом изјаве директора Спољнообавештајне службе Русије Сергеја Наришкина да се у ЕУ намерно одуговлачи са регистрацијом руског препарата.
Он је додао да када вакцина добије одобрење Европске агенције за лекове, она треба да испуни још неке услове који су јасно наведени и објашњени у Европској стратегији вакцинације.
Између осталог, ти услови подразумевају способност брзе производње и гарантовање испорука препарата у ЕУ, цену, организацију производних капацитета у ЕУ, глобалну солидарност и друге.
Руска вакцина Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2021
Нема граница цинизму и лицемерју: Европљане ће ускоро запљуснути нови талас лажи о Русији
Наришкин је раније данас рекао да се регистрација руске вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у Европи одуговлачи се по налогу из утицајних кабинета ЕУ, а зашто се то догађа то треба да утврде сами грађани европских земаља и локалне полиције.
„Европска агенција за лекове која је задужена за регистрацију свих лекова одуговлачи са регистрацијом руске вакцине. Не желим да оптужујем стручњаке ЕМА, али ми поуздано знамо да то одуговлачење има везе са одговарајућим сигналима који стижу из утицајних кабинета ЕУ“, рекао је Наришкин за „Први канал“.
То је аморално, рекао је он.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала