Брнабић: Причало се и о нон-пејперима, са Куртијем ни реч

Пратите нас
Премијерка Ана Брнабић изјавила је у Бриселу да је атмосфера на вечери лидера региона са званичницима ЕУ била коректна и да није било провокација, због, како је рекла, домаћина, али је додала да са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем није имала директан разговор.
"У директном разговору нисмо разменили ниједну реченицу, али смо учествовали заједнички и атмосфера је била коректна, није било провокација", рекла је Брнабић.
Она је казала да су њихови домаћини људи који у најбољем смислу заговарју агенду проширења ЕУ и трудили у се, истакла је, да буду конструктивни и регион представе у најбољем светлу.
Упитана да ли је током вечере било говора о нон-пејперима, премијерка је одговорила потврдно, али је додала нису ишли у детаље тих папира којих је било много у протеклом времену.
Поменути су, казала је, само као ствар која може да уздрма тешко постигнуту регионалну стабилност.
Посебно су одређени присутни премијери из региона ипак скренули пажњу колико се регион променио.
"Пре 2014. било је незамисливо да седимо сви заједно за истим столом и да имамо заједничке пројекте, да се, на пример, премијер Србије и косовски добро познају", рекла је Брнабић.
Истакла је да је Србија у свему томе одиграла кључну улогу, пре свега захваљујућии председнику Александру Вучићу када је позвао албанског премијера Едија Раму да посети Србију.
Напомићу да ми волимо да будемо негативни и на овој вечери су се, каже, истицале многе ствари, али је било и оних рационалних људи који знају да је пре седам година изгледало све лошије.
"Можда полако али чини ми се да идемо у правом смеру", поручила је премијерка у обраћању новинарима у Бриселу.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала