ДФ најавио процес опозива предсједника Ђукановића

© AP Photo / Risto BozovicЦрногорски председник Мило Ђукановић
Црногорски председник Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2021
Пратите нас
Посланик Демократског фронта Славен Радуновић најавио је покретање процеса опозива предсједника Црне Горе Мила Ђукановића.
Радуновић је ово обнародовао на пленарној сједници Скупштине Црне Горе, наводећи да је „предсједник Ђукановић показао да није предсједник свих грађана и грађанки Црне Горе“.
Како је пренио, Ђукановић је у разговору са министром вањских послова Ђорђијем Радуловићем изнио став да они који су били против обнове независности, немају морално право да траже сагласност државе Црне Горе да буду њени представници.
Устав Црне Горе предвиђа могућност опозива у случају да је предсједник повриједио Устав.
„Поступак за утврђивање да ли је предсједник Црне Горе повриједио Устав може покренути Скупштина, на предлог најмање 25 посланика. Предлог за покретање поступка Скупштина доставља предсједнику Црне Горе на изјашњење. Одлуку о постојању или непостојању повреде Устава доноси Уставни суд и без одлагања је објављује и доставља Скупштини и предсједнику Црне Горе. Предсједника Црне Горе Скупштина може разријешити када Уставни суд утврди да је повриједио Устав“, стоји у Уставу Црне Горе.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала