Европски принцип — како уништити Русију у пет корака /видео/

CC0 / Public domain / НАТО војници
НАТО војници - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Иако назван „Пет принципа за формирање односа са Русијом“, нови предлог Комитета за међународне односе Европског парламента могао би се назвати — пет принципа за уништавање Русије.
Комитет сматра да Русија представља претњу европској безбедности, па самим тим предлаже увођење санкција, финансијску контролу и организацију међународних истрага. Поред тога, Брисел препоручује да се подржи „демократско друштво“ у Русији, као и да се искористи успех програма „Источно партнерство“ као извор надахнућа у Русији.
Занимљиво је да, као први корак, аутори пројекта позивају европске државе да прекину сарадњу са Русијом око „Северног тока 2“. Чини се да управо то открива корене ових „добронамерних“ савета аутора текста. Јер, не смета „Северни ток“ Европи и то је по ко зна који пут поновила Ангела Меркел. Гасовод који се управо завршава може само да користи Европи, али ако га не желе, нико их неће спречавати да купују дупло скупљи гас од Америке.

Уништавање Русије почиње од „Северног тока 2“

Али смета Сједињеним Државама које по сваку цену хоће освоје европско тржиште. А свесни су да све док европске земље могу да бирају, бираће јевтинији, руски гас. А то се не сме дозволити по цену рушења система, председника, држава.
И зато је у игри „Источно партнерство“, које је својевремено покренуо Брисел ради јачања сарадње с државама бившег СССР-а. Заборавили су да кажу да су у пет, од шест земаља чланица, управо они срушили власт. Реч је о Азербејџану, Грузији, Украјини, Молдавији, Јерменији.
У Белорусији су већ двапут покушали, али им нешто баш не иде. Али — не одустају. Управо су пранкери Вован и Лексус успели да разговарају с руководиоцима НЕД-а (америчке агенције за подршку демократији) представљајући се као Светлана Тихановска. Имали смо прилике да чујемо како представник НЕД-а саветује несуђену председницу Белорусије како да се даље бори за то место. Они ће помоћи — имају по свим већим градовима Русије и Белорусије филијале у којима раде озбиљни аналитичари и новинари, финансирају их, а пошто нису званично регистровани и немају званичне канцеларије, власти домаћина им не могу ништа.

Помоћ или шпијунажа

Она има задатак да одражава везу између руског и белоруског покрета за борбу против власти и да покуша да открије и обавести их о значају заједничких војних вежби Русије и Белорусије.
Неко други би такву помоћ назвао шпијунажом.
Додатно јој објашњавају и значај и улогу Наваљног, који треба да се фокусира на корупцију и на формирање коалиције са свима који су против Путина, без обзира на идеологију. А његов помоћник ће постати и њен заменик.
Комитет ЕУ препоручује и да се размотри опција непризнавања састава Државне думе након јесењих избора и да се затражи избацивање Русије из међународних организација, уколико избори буду означени као фалсификовани.
Ово треба читати само мало друкчије — прогласити изборе за фалсификоване, а онда се потрудити да изабрани представници народа не уђу у Парламент.

Са СВИФТ-ом или без њега — свеједно је

Биће да је то превелики залогај, као и онај који предвиђа искључења Русије из платног система СВИФТ-а, што се често помиње, али се не реализује, јер би на тај начин нанела већу штету другима, него Русији, која ионако улаже напоре да своју економију ослободи долара. Искључивање из СВИФТ-а био би последњи корак у реализацији тог плана.
Ипак, треба рећи да Комитет за међународне односе Европског парламента представља све и истовремено не представља никога. Понаша се као јуришни одред европске бирократије, а заправо води борбу против Русије само у своје име. Зато се читав овај предлог може сматрати, модерно речено, „нонпејпером“. Иако је потписан, никога не обавезује и — ништа не значи.
Претходне емисије "Мој поглед на Русију":
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала