Навијте аларме – Јокић у цик зоре креће поход на титулу

© AFP 2023 / MIKE EHRMANNНикола Јокић на линији слободних бацања
Никола Јокић на линији слободних бацања - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2021
Пратите нас
Челници НБА лиге саопштили су сатницу за прве плеј-оф утакмице, те ће тако Денвер Нагетси и Портланд Трејл Блејзерси серију започети у ноћи између суботе и недеље у 04.30 по средњеевропском времену.
Плеј-оф најјаче кошаркашке лиге на свету креће у суботу у 20 часова када ће на терен Милвоки Бакси и Мајами Хит. Два и по сата касније на програму је дуел Клиперса и Маверикса, затим у два ујутру играју Селтикси и Нетси, а у 04.30 следи дуго ишчекивани дуел Нагетса и Блејзерса.
Српског кошаркаша Николу Јокића очекује веома тежак задатак у првој рунди плеј-офа пошто је франшиза из Орегона (Портланд) једна од бољих екипа, иако пласман на крају регуларне сезоне то не говори.
Блејзерси су завршили тек као шестопласирани, али су комплетнија екипа од ослабљених Нагетса и не чуди што је НБА лига одлучила да у „прајмтајм“ стави дуел две екипе.
Од Јокића, будућег МВП, убедљиво највише се очекује и Портланд ће на сваки начин покушати да га заустави. Да ли ће то бити агресивном одбраном, удвајањем или неком другом тактиком питање је, али без сумње комплетна дефанзива Блејзерса биће усредсређена на Николу.
Центар из Сомбора највећу подршку требало би да има од Мајкла Портера јуниора, а доста се очекује и од Ерона Гордона и Факунда Кампаца.
Нагетси ће шансу тражити у очајној одбрани Блејзерса, те нас очекују утакмице на велики број поена, а и предност домаћег терена требало би да игра велику улогу.
Биће ово реприза полуфинала Запада из сезоне 2018/2019 када је Портланд славио после седам утакмица у јако узбудљивој серији.
Тако да, или нема спавања или навијте аларм за недељу у цик зоре – у 04.30.
Бриљантни Тејтум уништио Визардсе! /видео/
Јокић добио прилику за освету у плеј-офу! /видео/
Јокић руши старе америчке законе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала