Руски пилоти по први пут добијају аутоматске пушке

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Уђи у базу фотографијаРуски пилоти у војној бази - архивска фотографија
Руски пилоти у војној бази - архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2021
Пратите нас
У комплету за преживљавање војних пилота први пут ће бити укључене аутоматске пушке ППК-20 и компактни пиштољи „Лебедев“, саопштила су Спутњику два извора у авионској индустрији.
Тренутно се у опреми за хитне случајеве (НАЗ) пилота авијације налази апотека, храна, нож, средства за радио везу и други основни предмети. Опрема се налази у катапулту и причвршћена је за појас пилота.
Грешка је сматрати да се у опреми за хитне случајеве налази и аутомат „Калашљиков“, у ствари пилот може са собом понети само малокалибарско оружје које се налази у летачком оделу, а то је најчешће пиштољ „Макаров“ или „Стечкин“ и неколико граната.
Према налогу министра одбране Русије Сергеја Шојгу ова два наоружања ће бити укључена у опрему за хитне случајеве.
Руска Ратна морнарица у Владивостоку - морнаричка специјална јединица - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2021
Интерес страних купаца оправдан: Помама за руским оружјем за подводну битку
„НАЗ опрема ће бити комплетирана аутоматским пушкама, а посада ће добити пиштоље који ће бити смештени у војном прслуку“, саопштио је саговорник Спутњику.
Други извор је навео да су почетком године одржани војно-технички експерименти са учешћем неколико десетина посада ловаца и ловаца-бомбардера. Они су постигли највеће оцене у употреби аутоматске пушке ППК-20 и пиштоља „Лебедев“ (ПЛК). Саговорник је појаснио да су у тестирању учествовале четири руске компаније-произвођачи малокалибарског наоружања.
„Очекује се да ће команда Ваздушно-космичких снага потврдити избор војних пилота за примену новог комплета наоружања“, додао је други саговорник.
Саговорник је појаснио да малокалибарско наоружање улази у састав комплета за хитне случајеве на свим ратним авионима, укључујући и ловце Су-27, Су-30СМ, Су-35, Су-57, МиГ-29 и МиГ-35, као и на бомбардерима Су-24 и Су-34.
Аутоматска пушка ППК-20 ће користити метке 9х19 „Парабелум“ на бази аутоматске пушке „Витјаз-СН“. ППК-20 је опремљен уређајем који приликом паљбе производи малу буку, има нову склопиву маску и ергономску дршку за пиштољ. Оружје је тешко 2,9 килограма и има 30 патрона.
„Лебедев“ такође има метке 9х19, мањих је димензија и лакши за ношење.  
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала