Селаковић: Влада колико сутра о смени амбасадора у Пољској

© Tanjug / TANJA VALICМинистар спољних послова Србије Никола Селаковић
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2021
Пратите нас
Шеф дипломатије Никола Селаковић изјавио је вечерас да ће Влада Србије колико сутра разматрати одлуку о смени амбасадора Николе Зуровца који је хитно из Варшаве позван на консултације због петиције у вези са којом се није консултовао са Министарством.
"Данас је требало да будем у Пољској, договарали смо озбиљну посету, али дан уочи тога званичници су почели да отказују састанке кад смо сазнали да је главни разлог наш амбасадор", рекао је Селаковић и нагласио да се свугде у свету то што учини амбасадор сматра као чин иза којег стоји држава, пренео је Танјуг.
Министар каже да је његов потез да амбасадор буде позван на консултације, а да о смени одлучује влада. Он је нагласио да одлука коју је донео нема везе са садржајем петиције и била би у сваком случају иста, јер се, каже, амбасадор није консултовао, "а у дипломатији свака реч обавезује".
Додао је да је амбасадор требало између осталог и да зна какав је став народа Пољске о ЛГБТ питањима.
Посета Варшави, како је навео, није отказана већ је одложена и већ је од пољских колега добио нове датуме.
"Пољска је за нас изузетно важна", рекао је Селаковић за Курир ТВ и додао да је то земља чија је економија на шестом месту у Европи, чији је глас битан за Србију и у Унеску и када брани светиње на КиМ.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала