Стејт департмент: САД ће користити сва средства за спречавање „Северног тока 2“

© AFP 2023 / NICHOLAS KAMMЗграда америчког Стејт департмента у Вашингтону
Зграда америчког Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе и даље намеравају да користе сва расположива средства како би спречиле завршетак изградње „Северног тока 2“, саопштила је представница Стејт департмента Џалина Портер.
„Администрација је посвећена коришћењу свих расположивих дипломатских средстава како би спречила завршетак ‘Северног тока 2’“, рекла је Портерова.
Према њеним речима, САД намеравају да промовишу „енергетску безбедност Европе“ како би спречиле „предаторско понашање Русије“. Москва је раније негирала ове оптужбе.
Администрација америчког председника Џозефа Бајдена одбила је да уводи санкције оператору гасовода „Северни ток 2“, компанији „Норд стрим 2 АГ“, саопштила је раније агенција Блумберг позивајући се на изворе.
У извештају који је у среду представљен америчком Конгресу, Стејт департмент је изјавио да „Норд стрим 2 АГ“ спроводи активности које се у складу са америчким законом санкционишу, међутим Бела кућа је одлучила да одустане од увођења санкција из разлога повезаних са националном безбедношћу. Агенција прецизира да ће санкције ипак бити формално уведене као симболичан корак, али ће одмах бити суспендоване, односно дефакто неће бити на снази.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала