Бесповратна помоћ ноћним клубовима и баровима: Рок за подношење захтева 15 дана

CC0 / Pexels/Mauricio Mascaro / Журка, забава
Журка, забава - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Влада Србије предложила је данас да се ноћним баровима и клубовима помогне исплатом бесповратних средстава.
Влада је то предложила имајући у виду да им је рад од почетка пандемије био ограничен.
Висину помоћи утврдиће Влада посебним актом, закључено је на данашњој седници, и усвојена Уредба о подршци раду клубова која ће омогућити исплату средстава, што је део подршке очувања делатности која је имала у протеклих годину дана пад промета преко 70 одсто.
За ту ће подршку заинтересовани моћи да се, након објаве јавног позива, пријаве на званичној интернет-презентацији Министарства трговине, туризма и телекомуникација, а рок за подношење захтева је 15 дана од дана његове објаве.
Влада је донела одлуку да се Чешкој донира 100.000 Фајзерових вакцина у знак солидарности с грађанима те земље у борби против епидемије корона вируса.
На седници је закључено да се прихвати Програм трансформације Пореске управе за период 2021–2025. године, који је усмерен на изградњу модерне пореске администрације која ће обезбедити одрживе и предвидиве јавне финансије, унапредити функционисање постојеће Пореске управе како би одговорила изазовима у економском окружењу - у делу прикупљања јавних прихода у земљи и у свету.
Такође, циљ програма је стварање конкурентног и респектабилног пореског окружења, како за домаће, тако и за стране инвеститоре и представља један од најважнијих реформских процеса у области модернизације целокупног система јавне управе Србије.
Одлучено је и да се оснује Висока школа струковних студија ваздухопловне академије, којом се омогућава формално образовање пилота у оквиру система високог образовања. Како је наведено у саопштењу са седнице владе, развојем сопствених капацитета за школовање пилота и ваздухопловно-техничког особља стварају се услови да се дугорочно задовољи пре свега, потреба домаћих послодаваца у ваздухопловној индустрији, а са друге стране омогући да Србија равноправно учествује на светском тржишту образовних услуга у сектору ваздушног саобраћаја.
Влада је усвојила и Програм заштите природе за период од 2021. до 2023. године, чији је основни циљ унапређење система заштите природе и очување биодиверзитета.
Циљ програма биће усмерен на унапређење система управљања заштићеним подручјима, праћење утицаја климатских промена и загађења животне средине на биодиверзитет и учешће јавности у доношењу одлука у области заштите животне средине.
Одлучено је и да Светосавски плато и Крунски венац у Београду, због својих симболичних, меморијалних, и архитектонско-урбанистичких вредности, буду проглашени за просторно културно-историјску целину, преноси Б 92.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала