Бугарски европосланик: Заев уверен у подршку других земаља, неке земље ЕУ лицемерне

CC0 / Pixabay / Софија
Софија - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Бугарски посланик у Европском парламенту Ангел Џамбаски рекао је да се премијер Северне Македоније Зоран Заев у својим обраћањима Бугарској „задовољно смешка“ и показује „одвратни безобразлук“ јер је уверен у подршку других држава, док се поједине земље ЕУ понашају лицемерно.
Он је коментарисао извештај Службе националне безбедности Бугарске у којем се наводи да су стране службе радиле против Бугарске због њеног става поводом приступања Северне Македоније ЕУ.
Њихов циљ био је дискредитација Бугарске и спречавање њених покушаја да штити националне интересе.
Џамбаски је оценио да се неке земље, као на пример Хрватска, понашају лицемерно.
„Ми се налазимо у понижавајућем положају кад морамо да се правдамо пред Европом. Једни не разумеју наш став, други га не узимају у обзир, трећи шапућу Заеву и СДСМ на уво: ‘Извршићемо притисак на Бугарску, лобираћемо за вас на разне начине’. Сада говорим о оним земљама ЕУ које саме скривају прљав веш, али се лицемерно узнемиравају због тога што Бугарска залази у ‘интимни простор’ Северне Македоније и од ње траже ‘немогуће’  “, написао је он на Фејсбуку.
Антибугарска титовска идеологија не само да се не пориче него се и поздравља, рекао је он.
Подсетимо, Џамбаски је недавно изразио огорчење изјавом хрватског председника Зорана Милановића који је критиковао Софију због става о Скопљу.
Милановић изјавио да се противи захтевима Бугарске према Северној Македонији. Према речима хрватског председника, захтеви да се промене лажни, по мишљењу Бугарске, подаци у македонским уџбеницима и национално порекло може се окарактерисати као покушај „уласка у интимни простор“ стране државе.
„Председник Хрватске је огорчен чињеницом, да злонамерне акције, са његове тачке гледишта, долазе од државе која је чланица ЕУ. Огорчен сам чињеницом да држава ЕУ потпуно непримерено напада другу државу ЕУ и заузима категоричан став у спору који нема никакве везе са њом“, написао је Џамбаски раније на фејсбуку.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала