Новак упутио важну поруку младима у Србији /видео/

Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, након Мастерса у Риму батерије пред Србија опен 2 пуни на Златибору. Том приликом је посетио музеј на отвореном „Старо село“ Сирогојно, поручивши младима да сврха живота није одлазак ван граница Србије.
Само дан након што је поражен у финалу Отвореног првенства Италије од Рафаела Надала, Ђоковић је отпутовао у златиборски крај.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2021
Запад признао: Рим серијски преступник према Ђоковићу
Том приликом је присуствовао отварању првог вртића у селу Љубиш чију је реконструкцију финансирала Фондација „Новак Ђоковић“, а који је понео име прослављеног дечјег песника Љубивоја Ршумовића, који је рођен у том селу.
Први рекет света боравак на српској најпрометнијој планини је искористио и за посету јединог музеја на отвореном у Сирогојну, где су га угостили локални домаћини, како је рекао „изузетном гозбом“.
У обиласку Сирогојна водич му је била директорка „Старог села“, Светлана Ђалдовић којој се захвалио на гостопримству.
„Обичаји и традиција, култура, то је на неки начин обавеза за све нас да поново обновимо то градиво и многе ствари које не знамо, да покушамо да сазнамо, упознамо, да се приближимо селу. Ви радите изузетан посао и захваљујем вам се у име свих нас, ваших сународника што промовишете село, приближавате културу и наслеђе свима нама, младим људима који мисле да је цела сврха живота ван земље, а заправо није. На неки начин апелујем на све да дођу и посете Старо село, једини отворени музеј као што је директорка споменула. Феноменално је осетити дух предака овде, одете надахнути и оплемењени да више посећујете село и више проведете времена у природи“, поручио је најбољи тенисер планете.
Ђоковић је Ђалдовићеву замолио да укратко каже неколико речи о историји овог села.
„Ово је једини музеј на отвореном у Србији и поносни смо што се налази баш у селу Сирогојно. О историји села бих морала да причам од 15. века, али нећу да идем толико далеко. Почећу о историји села од шездесетих година прошлог века када Сирогојно постаје једно од најпознатијих села у тадашњој Југославији, када достиже такве висине да је познато у целом свету по џемперу. Из тог предивног и јединственог џемпера проистекао је овај Музеј на отвореном. Драго ми је што сте и ви данас овде са нама. Драго ми је да уз ову нашу шетњу и причу препознајем колико желите да упознате нашу и вашу традицију, порекло свих нас и колико сте одушевљени нашим музејем“, рекла је директорка Музеја.
Новак је изгубио, али је и даље најбољи
Ђоковић објаснио зашто је изгубио
Судар титана оправдао очекивања – како је Рафа победио Новака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала