Путин наложио делимичну евакуацију руских грађана из Појаса Газе

© AP Photo / Adel HanaСукоб Израела и Палестинаца из Појаса Газе
Сукоб Израела и Палестинаца из Појаса Газе - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин потписао је налог о евакуација грађана Русије и Заједнице независних држава (ЗНД) који желе да напусте Појас Газе, наводи се у документу.
„У вези са погоршањем ситуације у Појасу Газе током војних операција оружаних снага Израела, предвидети евакуацију грађана Русије и грађана држава ЗНД-а, који се тамо налазе, а који то желе“, наводи се у документу.
Узбуна на југу Израела: Огласиле се сирене, противтенковска ракета испаљена на аутобус /фото/
У налогу се тражи да Министарство спољних послова Русије заједно са Спољнобавештајном службом и Сектором за ванредне ситуације одреде рокове и форму евакуације, узимајући у обзир развој ситуације у Појасу Газе. Поред тога, Сектор за ванредне ситуације ће након сагласности Министарства спољних послова Русије морати да обезбеди транспорт евакуисаних грађана у Москву.
Влади Русије се налаже да предузме све неопходне мере за спровођење ове одлуке.
Ситуација на граници између Израела и палестинског Појаса Газе је ескалирала 10. маја. Палестинске групе су од почетка ескалације испалиле на Израел више од 4.070 ракета, око 610 је пало унутар енклава. Израел је ефикасност рада израелских ракетни одбрамбени систем „Гвоздена купола“ проценио на 90 процената.
Према последњим информацијама у Израелу је погинуло 12 људи, а више од 50 је задобило тешке повреде. Број Палестинаца који је погинуо након израелских авионских напада је достигао 230 погинулих, међу којима је и 65 деце.  
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала