Чудо у Буенос Ајресу – корона их „покосила“, остали без иједног голмана и победили! /видео/

© AP Photo / Juan Ignacio RoncoroniФудбалери Ривер Плејта после победе над Санта Феом
Фудбалери Ривер Плејта после победе над Санта Феом - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2021
Пратите нас
Фудбалери аргентинског Ривер Плејта суочили су се са невиђеним потешкоћама пред меч групне фазе Копа Либертадореса, али су успели да дођу до победе упркос томе што су им сви голмани били заражени вирусом корона.
Ривер је у петом колу Групе Д Копа Либертадореса угостио и победио колумбијски Санта Фе са 2:1, а пред меч је доживео велики пех.
Наиме, Марсело Гаљардо је на располагању имао укупно 11 играча, пошто је њих чак 20 добило позитиван тест на корону.
Да ситуација буде још лошија, међу зараженима су била сва четири голмана која су могла да наступе против Санта Феа, па је међу стативама Ривера стајао Енцо Перес – фудбалер средине терена.
Већина кладионица је моментално након објављивања ове информације реаговала и у среду током дана избацила утакмицу Ривера и Санта Феа из понуде, док је један део повећао квоту на Аргентинце са 1,25 на 7.00, те победу гостију смањио на 1,30.
​И док су кладионичари манично уплаћивали велике своте новца на победу гостију, играчи Ривера су им спремали велико разочарање, па су већ после шест минута игре водили са 2:0.
Мрежу Колумбијаца је прво затресао Ангилери у трећем минуту, а затим је Алварес урадио исто три минута касније.
Иако је Санта Фе имао више од игре – уједно и 22 шута ка голу и 69 одсто поседа лопте – никако није могао да савлада везисту на голу Ривера.
Тек у 73. минуту је једна лопта успела да прође поред бившег играча Бенфике и Валенсије, али је до краја меча наставио да бриљира, те је успео да сачува победу своје екипе.
Ривер је имао много храбрости и среће, али би ова утакмица требало да им послужи као наук, јер су челници клуба из Буенос Ајреса претходно одбили да региструју максималан број играча.
Бивши српски фудбалер Жарко Лазетић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2021
Лазетић за Спутњик о притисцима у Србији: Прави се питање живота и смрти
Фудбалска конфедерација Јужне Америке је претходно, у складу са епидемиолошком ситуацијом, дозволила екипама да региструју 50 играча, али је Ривер то одбио и предао списак са 32 имена.
С обзиром да је 38-годишњи Хавијер Пињола повређен, односно да се опоравља од прелома подлактице, Ривер је веома лако могао да дође у ситуацију да мора да преда меч, због чега би значајно угрозили шансе за пласман у даљу фазу Копа Либертадореса.
Било како било, у Буенос Ајресу се десило чудо, па је Ривер дошао до победе иако је имао 20 играча позитивних на корону и ниједног голмана.
Спектакуларан крај „српске драме“ – промашени пенал, тензије и „збогом“ за Рад и Јавор!
Натерао је Мексико да заборави на Хрватску – уз црно-бело и три прста /фото, видео/
Србија заувек остаје без свог Бразилца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала