Смењен амбасадор Србије у Пољској

© www.mfa.gov.rsМинистарство спољних послова Србије
Министарство спољних послова Србије - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2021
Пратите нас
Никола Зуровац, амбасадор Србије у Пољској, смењен је данас на седници Владе Србије.
Његову смену је најавио министар спољних послова Никола Селаковић, јер је амбасадор потписао писмо подршке пољској ЛГБТ заједници са још 40 амбасадора без консултација са Београдом.
Како су пренели медији, Зуровац је писмо потписао дан уочи посете Николе Селаковића Пољској, што је наишло на негативну реакцију тамошњих конзервативних власти, због чега је наводно отказана посета шефа српске дипломатије.
Никола Селаковић данас је изјавио да повод за опозив амбасадора Србије у Пољској није био у садржини писма које је потписао, већ у томе што о свом поступку није обавестио министра, којем одговара за свој рад, пренео је Б92.
"Амбасадор никога није обавестио о томе. Ми не говоримо о предмету писма и његовој садржини. Да избегнем све инсинуације, није у питању садржина писма, већ пропуст амбасадора Србије што приступа нечему о чему не обавештава онога коме одговара за свој рад", рекао је Селаковић и додао да шта год да је Зуровац потписао, а да није питао, може да наруши неки однос и то је проблем, преносе медији.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала