Хаос због химне Србије, шамари, журке, алкохол – све је прошлост, Адем је сада на крову Турске!

© REUTERS / KEMAL ASLANАдем Љајић
Адем Љајић - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2021
Пратите нас
Свашта је Адем Љајић претурио преко главе током каријере! После гомиле ружних ствари које су му се дешавале, крилни нападач Бешикташа рођен у Новом Пазару, коначно је дочекао да га „огреје сунце“. И то на Босфору!
У размаку од свега три дана српски репрезентативац Адем Љајић окитио се титулом првака Турске, као и трофејом купа.
Није могло лепше и слађе, после кошмарног дела сезоне у којем је мало недостајало да се Бешикташ и Љајић разиђу због бројних несугласица.
​Турски медији данима су писали да Адем наводно има проблем, да га мучи којекаква депресија, и да утеху тражи у кућним журкама и алкохолу на шта се жале комшије...
Али, све је то само ружна прошлост и Србин се усталио у постави славног истанбулског клуба који сада не жели да га прода Ал Ахлију из Саудијске Арабије који звецка милионима.
Адем Љајић - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2020
Турци пишу: Љајић се опија, а за све су криви једна жена и саиграч из репрезентације
Једноставно, Адем није на продају! И чињеница је да је момак рођен пре 29 година у Новом Пазару све само не обичан фудбалер, у прилог томе сведоче бројне вансеријске партије, голови, попут оног „боцкања" голмана у Елбасану против Албаније (0:2) у дресу Србије, али и поједине ситуације које су га из неких нефудбалских разлога, често „вруће главе“ доводиле у центар пажње.
Година за заборав свакако је туробна 2012. у којој је га је селектор „орлова“ Синиша Михајловић одстранио из националног тима због прекршеног потписаног кодекса, а спорни део односио се на певање, односно непевање химни.
Михајловић који је преузео Србију у намери да је одведе на Мундијал у Бразилу 2014. године, донео је са собом кодекс понашања који је морао да потпише сваки репрезентативац, и потписали су га сви до једног.
И све је било у савршеном реду до пријатељске утакмице на турнеји по Швајцарској са селекцијом Шпаније, где је Адем Љајић одбио да пева „Боже правде“.
Камере су јасно снимиле да десеторица српских фудбалера певају, или бар отварају уста, што није био случај са Адемом.
Славље Зденка Муфа дресу Партизана - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2021
Натерао је Мексико да заборави на Хрватску – уз црно-бело и три прста /фото, видео/
Михајловић га је после тога експресно послао кући, уз образложење да ће му врата националног тима бити отворена када буде хтео да пева химну.
Исте те 2012. године, само три недеље раније, Љајић је доживео да је његов тренер у Фјорентини Делио Роси физички насрнуо у мечу против Новаре, након што га је извео из игре већ у 33. минуту.
Скандалозно је и недопустиво понашање искусног Италијана, који се касније пред новинарима правдао да му је Љајић на српском опсовао мајку, јер се то апсолутно нигде није видело.
Изгубио је компас Роси и почео је попут уличара да удара Адема, док је комплетан стручни штаб и клупа с резервним фудбалерима Фјорентине била у чуду због таквог понашања.
Јасно је да је Делио Роси који је првобитно суспендован на три месеца, добио отказ, јер фудбал не трпи такво скандалозно понашање, које је за сваку осуду.
Љајић је после утакмице до најситнијих детаља објаснио инцидент који се догодио против Новаре.
„Када ме је извео из игре, иронично сам му аплудирао и на италијанском сам му рекао: 'сјајан си, баш си добар'. Знам да сам погрешио, али ни у сну нисамо могао да замислим да ће он тако да реагује. Одговорио ми је: 'го*но мало, сада ћу да те убијем'. Насрнуо је на мене и почео да ме удара. Тада сам му одговорио на српском и наравно да му нисам упутио комплименте. Један од његових помоћника ме је тада ухватио за руку и рекао ми да стојим мирно док ме Роси удара?! Дакле, једам је хтео да ме држи, а други да ме бије. На сву срећу није озбиљније успео да ме повреди. Поносан сам што му нисам узвратио и ударио га. Поносам сам што сам показао како су ме родитељи васпитали. Одрасао сам у граду близу Косова и Метохије где су свакодневно летеле бомбе и далеко од тога да се плашим да узвратим некоме. Али, ово је било питање васпитања и поштовања“, поручио је тада Љајић.
Некадашњи фудбалер Партизана био је кажњен да до краја сезоне те није играо за „љубичасте“, а наредне године је прешао у Рому. После Роме уследила је позајмица у Интер, да би га 2016. године купио Торино, где је стигао на инсистирање истог оног Синише Михајловића са којим се сукобио због химне.
Закопане су тада ратне секире, што и не чуди јер је Миха увек имао високо мишљење о Љајићу када су играчки квалитети у питању. Имали су успешну сарадњу у табору „бикова“, али је Синиша касније напустио клуб, док је Љајића пут одвео у Истанбул, у Бешикташ.
​И почело је лоше, оспораван је, оптуживан за недисциплину. Било је ту свега и свачега, већ поменутих журки, али маестрални Пазарац никада није заборавио да игра фудбал. И никада и неће. Његови луцидни потези, дриблинзи, гурање ривалима кроз ноге, голови из слободних удараца, су нешто што иде уз његов врућ темперамент.
Фанатични Турци су истрпели, прихватили онаквог какав јесте и извукли најбоље из њега. Адемово пролеће је уследило, живнуо је на терену, постигао је два гола и четири асистенције на 22 одигране утакмице и по свему судећи ће и наредне сезоне остати у Истанбулу, а са Бешикташом га чека играње у Лиги шампиона, у случају да се нешто напрасно не промени и не заврши у Саудијској Арабији, у Ал Хилалу.
Мала је вероватноћа за тако нешто, али Адем је то с њим се никад не зна, ни на терену, ни ван њега...
► Каталонска пропаст /видео/
► Звезда открила где ће славити титулу /фото/
► Лазетић за Спутњик о притисцима у Србији: Прави се питање живота и смрти
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала