Кремљ: Још нисмо спремни да говоримо о сусрету Путина и Бајдена

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoАрхивска фотографија од 10.3.2011. Тадашњи потпредседник САД Џо Бајден и тадашњи премијер Русије Владимир Путин на састанку у Москви
Архивска фотографија од 10.3.2011. Тадашњи потпредседник САД Џо Бајден и тадашњи премијер Русије Владимир Путин на састанку у Москви - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2021
Пратите нас
Кремљ за сада није спреман да говори о сусрету председника Русије Владимира Путина са његовим америчким колегом Џозефом Баједном, изјавио је Дмитриј Песков.
Према речима портпарола Кремља, руски шеф дипломатије је пренео руском лидеру све закључке састанка који је имао са државним секретаром Ентонијем Блинкеном, те је сад на председнику да донесе одлуку о предстојећем сусрету са Бајденом.
„За сада нисмо спремно да о томе говоримо. Председник ће сам донети одлуку“, рекао је Песков.
Такође је казао и да дипломате Русије и САД активно раде на нормализацији односа, у последњих дана постигнут је одређени успех.
Подсетимо, Лавров и Блинкен састали су се на маргинама Арктичког савета који је одржан недавно у Рејкјавику, а то је уједно био и први сусрет руских и америчких званичника након председничких избора у САД на којима је победио Џозеф Бајден.
Како је раније изјавила портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова, састанак Лаврова и Блинкена је био конструктиван и трајао је дуже него што је било планирано.
Прочитајте још:
Рејкјавик: Први састанак Лаврова и Блинкена ─ како превазићи неслагања /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала