Русија о израелско-палестинском сукобу: Примирје недовољно – потребни преговори

Пратите нас
Русија поздравља увођење примирја у израелско-палестинском конфликту, међутим, да би се избегло поновно избијање сукоба неопходно је обновити директне преговоре обе стране, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
„Примирје је важан успех, али недовољан. Тренутно је важно спречити да се сукоб обнови. Потребно је фокусирати се на стварању свих услова како би се поново покренули директни преговори са циљем доношења финалне одлуке на основу резолуције УН и поштујући принципе обе државе“, рекла је она.
Захарова је истакла и да Русија, као чланица Савета безбедности УН и учесница „квартета“ у преговорима, позива све партнере да се додатно ангажују како би се дијалог Израела и Палестине поново покренуо.
Подсетимо, израелски кабинет за безбедност је на синоћном заседању донео одлуку да прекине ударе на Газу, након 11 дана оружаних сукоба између Израела и Хамаса.
Договор о прекиду ватре, постигнут уз посредовање Египта, на снази је од два сата после поноћи по локалном времену.
Становници Појаса Газе славили су до зоре уз ватромет, возећи се аутомобилима у источном Јерусалиму и носећи палестинске заставе.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала