Јокић неће моћи сам да покори Америку, али – ту је „икс фактор“ /видео/

© AP Photo / Troy TaorminaНикола Јокић и Мајкл Портер јуниор
Никола Јокић и Мајкл Портер јуниор - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2021
Пратите нас
Српски кошаркаш Никола Јокић и његови Денвер Нагетси се суочавају са новим проблемима пред почетак плеј-офа, док све анализе упиру у Мајкла Портера јуниора као неког ко ће морати да буде Денверов „икс фактор“.
Денвер се у првом колу плеј-офа Запада састаје са Портлbанд Трејлблејзерсима, који су их избацили из доигравања пре две године.
Све очи ће бити упрте у Николу Јокића, најбољег играча регуларног дела сезоне, али је мишљење стручњака да ће момку из Сомбора бити потребна значајна помоћ уколико жели да направи успех са својом екипом.
Денвер је одавно остао без канадског плејмејкера Џамала Мареја, који се повредио током утакмице против Голден Стејта и тиме завршио сезону.
И поред тог великог пеха, Јокић је успео да задржи игру Нагетса на завидном нивоу, али проблеми за изабранике Мајкла Мелоуна нису престали да се стварају.
У првом мечу плеј-офа Јокићу неће моћи да помогне Вил Бартон, који се повредио пре око месец дана, док је отписан из целе серије прве рунде Пи Џеј Дозир, млади бек.
Да ствар буде још гора, напрасно се разболео и Остин Риверс, који је недавно дошао у Денвер како би покрпио рупе на бековским позицијама.
Сва тежина ће због тога додатно пасти на Јокића, али и на његове здраве саиграче, међу којима је и потенцијални „икс факторМајкл Портер јуниор – неко ко ће морати да буде на највишем нивоу како би Денвер имао шансу да понови прошлогодишњи успех, финале Запада.
Портер иза себе има изузетну сезону због које је у најужем избору за играча који је највише напредовао у односу на прошлу сезону.
Двадесетдвогодишњи крилни кошаркаш просечно бележи 19 поена и 7,3 скока по утакмици и већ неко време важи за најбољег играча своје екипе, после Јокића, али ће то морати да покаже када је најбитније – у плеј-офу.
„Мајкл ће бити изузетно битан за нас на обе стране терена. Он ће бити друга нападачка опција за нас. Био је веома битан и у плеј-офу прошле године и немам сумње да је спреман за овогодишње изазове“, рекао је Мајкл Мелоун, тренер екипе.
Денвер „брани“ финале Запада из прошле сезоне, којег су се дочепали јер је уз Јокића блистао поменути Мареј, али пошто њега нема – све очи су упрте у Портера.
Никола Јокић у дуелу са Клинтом Капелом - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2021
Јокић има само још два ривала на путу до историје
Уколико Нагетси желе да победе мотивисане Трејлблејзерсе, предвођене Демијаном Лилардом, Си Џејем Меколумом и Јусуфом Нуркићем, мораће сваке вечери да буду максимално фокусирани и спремни.
Портер ће морати да буде на нивоу не само офанзивно, већ и дефанзивно, док ће морати и да потпуно сакрије неискуство и лоше резоновање које му праве највећи проблем.
„На мени је сада већа одговорност и од тога не бежим. То прихватам. У тој позицији сам одувек желео да будем – да напредујем, да направим тај искорак“, објаснио је Портер.
Прва утакмица прве рунде плеј-офа Запада између Денвера и Портланда игра се у ноћи између суботе и недеље (4.30), а до тада погледајте како је изгледала драматична серија 2019. године.
Православна Европа! /видео/
Последњи пресек – Никола Јокић је испред свих!
„То је игра“ – како је НБА напредовала, развила своју заједницу и утицала на културу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала