Епископ Иринеј писао саветнику Бајдена о прогону Српске православне цркве на Косову и Метохији

© Фото : Youtube/Телевизија Храм/PrintscreenЕпископ источноамерички Иринеј Добријевић
Епископ источноамерички Иринеј Добријевић - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2021
Пратите нас
Епископ источноамерички Иринеј упутио је писмо Џејку Саливену, саветнику Председника САД, у вези са прогоном Српске Православне Цркве и српског народа на Косову и Метохији, објављено је данас на сајту Српске православне цркве.
У писму упућеном 19. маја, владика Иринеј се посебно осврнуо на актуелне проблеме манастира Високи Дечани, подсетивши Саливана да се тог дана навршила пета годишњица од правоснажне одлуке највише судске инстанце те јужне српске покрајине којом се манастиру враћа отета земља, саопштила је Епархија источноамеричка.
За све ово време, косовски Албанци отворено одбијају да спроведу одлуке својих судова и игноришу позиве међународних институција и дипломатских представника западних земаља на Косову и Метохији да без одлагања врате манастирску земљу, навео је у писму епископ Иринеј.
Владика је позвао Саливена да сагледа тренутну ситуацију на Косову и Метохији са становишта флагрантних кршења људских права и верских слобода Срба и позвао га да се заложи за повлачење подршке САД косовским властима због непрестаног прогона Српске Православне Цркве и српског народа, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала