„Нешенл интерест“: Иако је мања – руска морнарица је озбиљна претња за америчку флоту

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаРуски бојни бродови на вежби у Кронштату
Руски бојни бродови на вежби у Кронштату - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2021
Пратите нас
Руска морнарица представља стварну претњу за америчку флоту без обзира на разлику у броју бродова, упозорава амерички часопис „Нешенал интерест“.
Према писању аутора чланка Криса Озборна, чини се да трострука надмоћ Америке по броју разарача неутралише потенцијалну претњу „која долази од Русије“, што не спречава Москву да активно и отворено повећава присуство на Црном мору.
Озборн као пример наводи да ће ове године руска Црноморска флота добити седам нових бродова и чамаца.
Проба за параду Дана морнарице у руским градовима - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2021
Медији описали могућ сценарио сукоба Русије и Америке у Црном мору
„Ако Русија повећава број нових ратних бродова, какви су то ратни бродови? А што је најважније, које врсте наоружања, радара и сензора могу да користе?“, пита се новинар.
Истовремено, Озборн се позива на закључке стручњака који мисле да руске подморнице, као и чамци и корвете, могу да представљају посебну опасност у приобалним регионима Црног мора, посебно за Бугарску и Румунију.
У случају сукоба, велики амерички носачи авиона са већим депласманом неће моћи да делују у изузетно важним областима, за разлику од брзих и покретних руских корвета и патролних бродова, закључио је аутор чланка.
Раније је члан колегијума Војно-индустријске комисије при руској влади Владимир Поспелов изјавио да ће ратна морнарица Русије ове године добити око 40 бродова различите класе
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала