Руски премијер: Имамо чиме да се поносимо – извршили смо невероватан утицај на човечанство

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаМихаил Мишустин
Михаил Мишустин - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2021
Пратите нас
Русија је одувек била „ковачница“ кадрова у свим областима, имена и презимена невероватно талентованих људи позната су широм света, а данас такође има јако пуно специјалиста који Русију уздижу у сам врх светске науке и технологије, изјавио је премијер Русије Михаил Мишустин.
„Русија је извршила невероватан утицај на развој човечанства. Презимена као што су Мендељејев, Чајковски, Пушкин, Толсој, Маљевич, позната су широм света. Имамо чиме да се поносимо“, рекао је он наступајући на образовном маратону „Ново знање“, који се одржава у Москви.
Такође је подсетио и на период током 90-их година прошлог века када су млади и образовани људи махом напуштали Русију у потрази за боље плаћеним пословима.
„Наши инжењери и научници често су одлазили у иностранство, међутим, наша школа није у потпуности уништена. Данас имамо пуно талентованих људи који уздижу нашу земљу у сам врх светске науке. То су наши грађани“, казао је.
Мишустин је оценио и да се свет око нас активно мења, пре свега због дигиталне трансформације свих сфера економије – формира се нова реалност због чега људи морају да буду спремни да доносе далеко одговорније одлуке, да решавају комплексније проблеме и да се константно усавршавају како би могли да осигурају свој успех.
Као пример руски премијер је навео Дениса Логунова, руског научника и доктора, који је направио вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“.
„Вакцина коју имамо је заслуга нашег доктора, главног лаборанта Националног истраживачког центра `Гамалеја`. Он је завршио Курски медицински универзитет и пре 10 година је одбранио докторат“, казао је.
Такође је рекао и да је Логунов сам својим поступком уверио људе у ефикасност вакцине тако што ју је сам на себи испробао, а потом и отворено испричао на који начин је направио тај препарат.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала