Ђоковић: Све бих позвао у Србију, да виде наше највеће богатство /видео/

© Фото : Јутјуб Скриншот / Босниан пирамидс твНовак Ђоковић у тунелима босанских пирамида
Новак Ђоковић у тунелима босанских пирамида - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2021
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић је говорио о путовањима широм Србије и природним лепотама које наша земља поседује, издвојивши неке од омиљених.
Ђоковић време између тениски турнира све чешће и чешће користи како би посетио најлепше атракције које Србија има да понуди.
Тако је недавно, између Мастерса у Риму и Београд опена, посетио музеј на отвореном „Старо село“ Сирогојно, поручивши младима да сврха живота није одлазак ван граница Србије.
На питање новинара Спутњика да народу препоручи неко место за обилазак, Новак одговара:
„Тек сам кренуо, нисам још довољно посетио да бих могао да дајем неке предлоге или препоруке. Све бих позвао да дођу у Србију, а за наше људе који су наши, а који нису доживели нашу земљу како би могли, позивам их све да оду у природу, јер је то наше највеће богатство, природни ресурси, богата плодна земља, планине, пећине, реке су невероватне“, одговорио је Ђоковић.
Као омиљено место за путовање издваја планине.
„Ја сам одрастао на планини, тако да ме планине највише привлаче. Поред Копаоника, на којем сам одрастао, издвојио бих Ртањ као омиљену планину коју сам обишао - за сада. Пошто волим много да планинарим и да се успињем на планинске врхове, то ћу практиковати све више и више сада када играм мање турнира и више времена проводим са породицом и у Србији. Изузетно волим да будем напољу, на отвореном у природи, а Србија има стварно доста тога да понуди“, додао је најбољи тенисер планете.
На крају је, ипак, дао неке препоруке.
„Можда када за неких годину дана будем обишао више локација будем могао и нешто да препоручим, али ето (за сада), дефинитивно Ртањ, Соко Бања... Читав тај део је стварно прелеп“, појаснио је српски тенисер.
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

Новак је у суботу прославио 34. рођендан, а на питање шта би себи поклонио има јасан одговор.
„Поготово бих у ово време највише пожелео здравље. Поред тога, љубав и мир, наравно. Љубав према себи, према Богу, према ближњима... И више времена квалитетног са најдражим људима у животу. То је нешто што ми недостаје и чега нисам имао пуно у последњих 15 година. Трудим се да уравнотежим свој живот и будем срећан на терену, јер тиме и даље желим да се бавим, али да то буде балансирано“, испричао је Ђоковић.
Што се тиче жеља везаних за тенис, говорио је о повратку Адрија тура, егзибиционог такмичења које је због короне неславно прекинуто прошле године.
„Волео бих да Адрија тур поново се догоди и заживи. Не знам, видећемо, такве су биле околности прошле године да смо имали могућност да доведемо врхунске тенисере у Београд и Задар. Нажалост се то завршило тако како се завршило, али сама та идеја је мени прирасла срцу, да се помогне тенису у региону и да се уједини регион уз помоћ спорта“.
Тенисер из Београда верује да спорт може да уједини регион.
„То је једна од ретких области у животу која, заправо, уједињује људе и прича тај универзални језик који сви разумеју. Толико година путујем по свету и стално се састајем са спортистима из региона и увек причамо о томе колико успеха и талената имамо и шта би тек било да смо сви заједно, колико бисмо тада тек имали успеха у свету“, подвукао је Ђоковић.
Новак упутио важну поруку младима у Србији /видео/
Због овога је Новак Ђоковић то што јесте /видео/
Изненађење за Новака на Дорћолу /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала