Србин је навикао на „атмосферу линча“ – да ли ће и млади Американац? /видео/

© AP Photo / Seth WenigТреј Јанг – кошаркаш КК Атланта Хокс
Треј Јанг – кошаркаш КК Атланта Хокс - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2021
Пратите нас
Атмосфера у Медисон Сквер Гардену на утакмици између Њујорк Никса и Атланте Хокс подсетила је на моменте из европских дворана где навијачи подржавају своју екипу и жестоко вређају противника.
У Сједињеним Америчким Државама овакву атмосферу можете да доживите једино у Њујорку и због тога се велики број навијача из Европе определи да навија за Никсе јер су најближи срцу.
Кошаркаши Треј Јанг и Богдан Богдановић – Атланта Хокс - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2021
Богдан бриљирао у паклу Медисон Сквер Гардена! /видео/
Никси имају велику историју, многи овај град називају „кошаркашком меком“, а у ноћи између недеље и понедељка у „велику јабуку“ вратио се плеј-оф и атмосфера је била као у најславнијим данима франшизе.
У Европи, посебно у Србији, таква еуфорија на трибинама у народу названа је „атмосфера линча“, те су готово сви кошаркаши Атланте први пут осетили толику мржњу.
Сви осим Богдана Богдановића који је у каријери управо трениран да игра у оваквим атмосферама. Српски кошаркаш као члан Партизана одиграо је велики број дербија са Звездом, а потом је и у дресу Фенербахчеа био актер бурних утакмица са, пре свега, Галатасарајем.
И, Богдановић је увек добро игра када би цела дворана била против њега, те је тако било и у првом сусрету против Никса. Погодио је кључну тројку на 55 секунди до краја, а меч је завршио са 18 поена.
За српског играча оваква атмосфера у Гардену није била изненађујућа, али јесте за Треја Јанга који је био посебно на удару навијача Никса.
Вређали су га, псовали, а он их је на крају утишао поготком у последњим тренуцима утакмице.
„Радим нешто добро чим ме толико мрзе. То је очигледно и нека их, нека причају свашта“, рекао је Јанг после утакмице и додао:
„Сећам се да су ме на почетку утакмице вређали. Након што сам погодио флоутер за победу, одједном су утихнули. Чекао сам да поново крену да ме вређају“.
Богдан одавно зна шта је „атмосфера линча“, а у првој утакмици то је осетио и Треј Јанг – и што је најважније то га није омело, већ га је само подстакло да одигра фантастичну утакмицу.
Богдан бриљирао у паклу Медисон Сквер Гардена! /видео/
Актуелни шампион у проблему, Гризлији шокирали Џезере! /видео/
Да ли је пронађен кључ за Јокићево „гашење“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала