Црна Гора: Адвокати од данас у штрајку

CC0 / Daniel_B_photos / Судијски чекић
Судијски чекић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Адвокатска комора Црне Горе, која данас званично ступа у штрајк, наложила је свим адвокатима да током обуставе рада не улазе нити бораве у просторијама судова, тужилаштава, полиције или државних органа по било ком основу.
То је наведено у Упутству за поступање адвоката током протеста, које је објављено на сајту коморе.
Одлука да обустави пружање правне помоћи адвоката на целој територији Црне Горе све до испуњења захтева да буде измењен Закон о фискализацији и да та делатност буде изузета из његове примене донета је у четвртак на ванредној седници скупштине адвокатске коморе, преноси РТЦГ.
"Током обуставе рада адвокати неће приступити рочиштима судова, неће приступити тужилаштву, неће поступати у истражним и другим поступцима и неће приступати у полицију у преткривичним поступцима", пише у упутству.
Адвокати, како је објашњено, током обуставе рада могу подносити тужбе, жалбе и друга правна средства и акта код којих би пропуштање рока резултирало губитком права клијената или застаревањем.
Адвокатска комора је навела да на овај начин адвокатура брани достојанство, самосталност и независност.
Из Министарства финансија је средином прошле седмице, након последње рунде неуспелих преговора, саопштено да нема могућности да се измени Закон о фискализацији и да он мора бити једнак за све.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала